BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVenezuela'da ekonomi çöktü----

Venezuela'da ekonomi çöktü

Venezuela'da ekonomi çöktü
24 Mayıs 2016 - 21:32 www.finansgundem.com

Ekonomik krizle boğuşan Venezüella’da bir hamburgerin 170, gecelik otel ücretinin ise 7 bin dolara çıktığı belirtildi.

Ekonomik kriz, hiperenflasyon, açlık, ilaç kıtlığı, karaborsa ve yağmacılıkla boğuşan Venezuela'da şeker kıtlığının da ortaya çıkmasının ardından Coca-Cola bu ülkedeki şekerli içeceklerin üretimini durdurma kararı aldı.

Meşrubat devi Coca-Cola, Venezuela'da şekerli içecek üretimini durdurma kararı aldığını duyurarak, ülkede şeker kıtlığının görülmesinin ardından bu tür bir karar alındığını açıkladı. Atlanta merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada, iç tedarikçilerin ham maddenin tükendiğini açıklamasının ardından şekerli içeceklerin üretiminin gelecek günlerde durdurulacağı kaydedildi. Açıklamada, şekersiz içeceklerin bu karardan etkilenmeyeceği bildirilerek, ülkedeki Coca-Cola bayilerinin ve dağıtım merkezlerinin ise açık kalmaya devam edeceği aktarıldı.

Coca-Cola'nın bu kararı, geniş çapta gıda sıkıntısı yaşanması ve enflasyon tahminlerinin yüzde 700'ün üzerinde çıkmasıyla birlikte Venezuela ekonomisinin çökmenin eşiğine gelmesinin ardından alındı.

1 HAMBURGER 170 DOLAR
Bir hamburger bin 700 Venezüella Bolivarı’na (170 dolar) satılırken, bir otelde gecelik ücret 7 bin ABD Doları oldu. Kuraklık, siyasi çatışmalar ve enerji kriziyle boğuşan ülkede temel besin ve temizlik maddeleri haricinde mallar satan dükkânlar ise haftalardır iş yapmıyor. Bazı ürünleri satın almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyor. Örneğin diş macunu gibi ürünleri almak isteyenler bazen bunlara 100 katı fazlı ücret ödemek zorunda kalıyor. İşletmeler faiz oranları nedeniyle alışverişlerde kredi kartı kabul etmiyor. Halk bir yandan da günde 18 saati bulan elektrik kesintileriyle boğuşuyor, kamu görevlileri iki gün çalışıyor.

Venezüella’da fiyatı fahiş rakamlara ulaşan hamburger Avrupa’da ortalama 3 dolar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)