BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVenezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak----

Venezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak

Venezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak
20 Ağustos 2018 - 08:30 www.finansgundem.com

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro asgari ücretin de kripto para birimi Petro´ya bağlanacağını söyledi

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz günlerde petrol destekli ulusal kripto para birimi Petro´nun ülke içerisinde ulusal para birimi olarak kullanılacağını duyurdu.

Maduro yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada yönetimin sahibi olduğu petrol şirketi PDVSA´nın Petro´yu para birimi olarak kullanmaya başlayacağını ve yönetimin ayrıca Petro´ya bağlı yeni bir maaş sistemi ve hizmetler için yeni bir fiyatlandırma sistemi oluşturacağını söyledi. 

Maduro´ya göre Petro temelli yeni maaş ve fiyatlandırma sistemleri "çalışanların gelirlerinde tatmin edici bir gelişim olacak" ve "maksimum perakende fiyatının yeniden ortaya çıkmasına sebep olacak".Maduro, ülke genelinde arttırılması hedeflenen asgari ücretin de Petro´ya bağlı olacağını söyledi.

Petro´nun 60 dolar veya Venezuela´nın ulusal para birimi bolivardan Pazartesi günü beş sıfır atılmasının ardından 3,600 bolivar değerinde olacağını söyleyen Maduro, asgari ücretin de 1,800 bolivar olarak belirleneceğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)