BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVatandaşların 'Halkalı çöplüğü' isyanı----

Vatandaşların 'Halkalı çöplüğü' isyanı

Vatandaşların 'Halkalı çöplüğü' isyanı
03 Ekim 2014 - 14:25 www.finansgundem.com

Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun yaydığı çevre kirliliğiyle yaşamı tehdit ettiğini söyleyen çevre sakinlerinden ‘temizlik’ çağrısı…

Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun yarattığı iddia edilen çevre kirliği, bölge sakinlerinde büyük tepkiye yol açtı.  Tesisten çevreye yayılan ‘koku, sinek ve mikrop’ üçlüsüne isyan eden vatandaşlar 12 Ekim 2014 Pazar günü ‘eylem’ gibi etkinlik yapma kararı aldı.   

Halkalı Atakent Mahallesi, İstanbul Sarayları, Bosphorus City, İstanbul Lounge ve Soyak Evostar Site Sakinleri Ortak Platformu tarafından yayınlanan "Kovanı, Fırçanı Kap Gel… Katı Atık İstasyonu'nu Yıkıyoruz!" bildirisiyle vatandaşlara ‘katılın’ çağrısı yapıldı.  



“BU GİDİŞE ‘DUR’ DEME ZAMANI”
Bildiride şu ifadeler yer aldı:
“Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisinde yer alan "Halkalı Katı Atık Aktarma Istasyonu" zaman içerisinde biten konut projeleri nedeniyle yüksek nüfus barındıran bir yaşam alanının tam ortasında kalmıştır.
Tesis, yaydığı koku ve sinek üremesine zemin hazırlaması dolayısıyla insan sağlığını tehdit etmekte ve yaşamı zorlaştırmaktadır.
Buraya gelen çöp kamyonları asfalt yola kirli sıvılar bırakarak yine koku ve mikrop oluşmasına neden olmaktadır.



Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'nin işbirliği yaparak, en kısa zamanda 'Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu'nu transfer etmeleri gerekmektedir.
12 Ekim 2014, Pazar günü saat 14:00'da bu bölgede bulunan çevre site sakinleri olarak bu gidişe bir dur diyoruz. Konuya kamuoyunun dikkatini çekmek için toplanıyor ve mahallemizi, sokağımızı yıkıyoruz.
Yapılacak aktivitede;
Küçükçekmece Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu önünde kova ve fırçalarımızla toplanıyor, su ve sabunla çevre temizliği gerçekleştirerek basın bülteni okuyoruz.
"Mahallemizi temizliyoruz, evimize sahip çıkıyoruz!"
Halkalı Atakent Mahallesi, İstanbul Sarayları, Bosphorus City, İstanbul Lounge ve Soyak Evostar Site Sakinleri Ortak Platformu.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)