BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'tan 1.3 milyar TL’lik ihraç----

Vakıfbank'tan 1.3 milyar TL’lik ihraç

Vakıfbank'tan 1.3 milyar TL’lik ihraç
14 Aralık 2017 - 17:43 www.finansgundem.com

VakıfBank’tan yılın ikinci 1.3 milyar TL’lik İpotek Teminatlı Menkul Kıymet ihracı

VakıfBank, ipotek teminatlı menkul kıymet (İTMK-covered bond) programı kapsamında HSBC Bank PLC’nin yatırımcı olduğu, hazine işlemlerine dayalı, 5 yıl vadeli ve 1.3 milyar TL tutarında İTMK ihracını tamamladı. Böylelikle, 2016 yılında yapılan Türkiye’deki ilk 500 milyon Euro tutarındaki İTMK ihracı ve ekim ayında gerçekleştirilen 1.3 milyar TL’lik işlemle birlikte 2017 yılında covered bond programı kapsamında gerçekleştirilen ihraç tutarı 2.6 milyar TL’yi aşmış oldu. VakıfBank’ın son 3 aylık dönemde İTMK (covered bond) ve TL cinsinden sermaye benzeri kredi tahvil ihracı ile uzun vadeli mevduat dışı TL ihraç tutarı ise 3.2 milyar TL’ye ulaştı.

“Son 3 aylık dönemde 3 ayrı işlemde 3.2 milyar TL tutarında uzun vadeli tahvil ihraç işlemi gerçekleştirdik”

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, HSBC Bank PLC’nin yatırımcı olduğu 1.3 milyar TL’lik tahvil ihracına ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha önce değişik platformlarda sık sık vurguladığım gibi TL kaynakların vadesini mevduat dışı ürünlerle uzatmak, kaynak çeşitliliği sağlamak ve TL mevduatlarda faiz baskısını azaltmak hem ekonomi yönetimimizin, hem de Bankamızın öncelikli hedefleri arasındadır. Son 3 aylık dönemde İTMK (covered bond) ve sermaye benzeri kredi hükümlerine sahip tahvil ihraçları ile 3 ayrı işlemde toplam 3.2 milyar TL tutarında uzun vade ve uygun maliyetli TL ihracı gerçekleştirmiş olduk. Mevduat dışı ürünler vasıtasıyla TL kaynaklarımızın ortalama vadesini uzatarak, sağlam ve likit bilanço yapımız ile milli ekonomimizi desteklemeye ve reel sektörümüzün “yanındaki güç” olmaya devam edeceğiz” dedi.

“2018 yılında da İTMK programı kapsamında ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlamaya devam edeceğiz”

Konut kredilerine dayalı İTMK programı kapsamında Türkiye’de Euro cinsinden ilk ihracı yaparak bu alanda öncü role sahip olduklarını belirten Özcan, “Nisan/2016 döneminden itibaren İTMK programımız kapsamında farklı yapılarda hem Euro hem TL cinsi ihraçlar gerçekleştirdik. Şu an toplamda yaklaşık 5 milyar TL’lik ihraç tutarı ile en çok İTMK ihracı yapan Türk Bankasıyız. 2018 yılında da İTMK programımız kapsamında ülkemize yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlayarak milli ekonomimizin “yanındaki güç” olmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • banka zade14 Aralık 2017 18:30

    ihraç yapsan ne olur hisse fiyatı sürünüyor. Yazıklar olsun yıl sonu geldi hani hedef fiyatlar nerede 8,45 ,9,00 fiyatlar al gülüm ver gülüm yazıklar olsun. (6) (6) (6)

  • emekci14 Aralık 2017 18:21

    tahvil ihraç edilmiş de yüzde kaç faizle olmuş bu işlem? Niye bu konuda bilgi yok haberde?