BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank’tan 10 yıl vadeli 300 milyon dolarlık seküritizasyon ihracı ----

VakıfBank’tan 10 yıl vadeli 300 milyon dolarlık seküritizasyon ihracı

VakıfBank’tan 10 yıl vadeli 300 milyon dolarlık seküritizasyon ihracı
08 Ekim 2018 - 15:35 www.finansgundem.com

VakıfBank, mayıs ayından bu yana ülkemizden yapılan ‘ilk yabancı para tahvili ihracına’ imza attı.

VakıfBank, yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Gelişmekte olan ülkelere yönelik endişelerin arttığı ve para girişlerinin yavaşladığı bir dönemde havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 10 yıl vadeli 300 milyon dolar tutarında tahvil ihraç edildi. Böylelikle, mayıs ayındaki işlemlerle birlikte sadece seküritizasyon programı kapsamında VakıfBank’ın uzun vadeli ve uygun maliyetli ihraç tutarı 680 milyon dolara ulaştı. Tahvile kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, yatırım yapılabilir seviye olan “BBB-“ notu verildi.

Mayıs ayından bugüne ülkemizden ihraç edilen ilk yabancı para tahvili

Seküritizasyon programı kapsamında yapılan 10 yıl vadeli 300 milyon dolarlık ihraca ilişkin açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız not indirimlerinin yanı sıra ülkemiz aleyhine yapılan her türlü spekülasyon ve iyi niyetli olmayan çabalara karşın yatırımcılar, Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörünün ne kadar sağlam olduğunun bilincindedir. Yeni ihracımız Türk bankacılık sektörüne ve milli ekonomimize duyulan güveni bir kez daha ispat etmiştir. Bu işlem, aynı zamanda yine Bankamızın mayıs ayı başında ihraç ettiği seküritizasyondan sonra ülkemizden ihraç edilen ilk yabancı para tahvili olmuştur. Türk bankalarının yurtdışı borçlanma kapasitelerine yönelik tartışmaların yaşandığı bir dönemde, 10 yıl gibi uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin edebilmemiz yatırımcılar nezdinde Bankamızın itibar ve kredibilitesinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Verimli bilanço yönetimi, güçlü sermayesi ve yüksek likiditesi ile Bankamız, ‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ olma vizyonuyla milli ekonomimize azami destek vermeye devam etmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)