BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVakıfbank için 'AL' tavsiyesi!----

Vakıfbank için 'AL' tavsiyesi!

Vakıfbank için 'AL' tavsiyesi!
12 Şubat 2016 - 10:09 www.finansgundem.com

İş Yatırım, Vakıfbank için 4,90TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
 
"Gerçekleşen ve Tahminler
 
Son çeyrek sonuçları güçlü. Vakıfbank yılın son çeyreğinde 657 milyon TL solo net kar açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi 559 milyon TL ve bizim tahminimiz 603 milyon TL idi ancak sonuçlar beklentilerden daha güçlü açıklandı. Tahminimizdeki sapma bankanın daha iyi bir tahsilat performansı ve daha düşük faaliyet giderlerinden kaynaklanırken TÜFE’ye endeksli menkul kıymetlerin de katkısıyla net faiz marjı ve bankacılık gelirlerinin seyri beklentilerle uyumlu oldu.
 
Dördüncü Çeyrekte Öne Çıkanlar
 
Aktif kalitesi görünümü öne çıkıyor. Son çeyrekte bankanın tahsilatları, yeni oluşan sorunlu kredi girişinin %80ini karşılarken net kredi riski 27 baz puan gibi düşük bir düzeyde gerçekleşti. Bankanın yakın izlemedeki kredilerinde de olumlu bir gelişim görüldü. Bankanın takipteki alacaklar oranı %3,8 olarak gerçekleşirken değer düşüş karşılama oranı %83’ün üzerinde sektör ortalamasının üzerinde.
 
Net ücret ve komisyon gelirleri güçlü seyrini korudu. Son çeyrekte de bankanın yüksek net ücret ve komisyon büyümesini sürdürdüğünü ve tüm yılda %30 büyüme sağladığını belirtelim. Faaliyet giderlerindeki yıllık %16 artışı ücret ve komisyon iadeleri ile birlikte değerlendirdiğimizde yine bütçe hedefleri ile uyumlu olduğunu görüyoruz. TL’nin değer kazancı, artan içsel sermaye yaratımı ve menkul kıymet portföy değerlenmesi ile bankanın çekirdek sermaye ile sermaye yeterlilik oranları sırasıyla %11,3 ve %14,5 olarak gerçekleşti.
 
2016 yılı beklentileri. Vakıfbank yönetimi kredilerde %16 ve mevduatta %14 büyüme, yatay net faiz marjı görünümü, net ücret ve komisyon gelirlerinde %20’nin üzerinde büyüme, diğer giderlerde %12 artış, tahsili gecikmiş alacak oranının yatay kalması ile 100 baz puan brüt ve 45 baz puan net kredi riski beklentisine sahip. Bankanın özsermaye karlılık hedefi %14’ün üzerinde ve 2 milyar TL’nin üzerinde net kar bekliyorlar.
 
Basel III ve mevzuat etkileri. Banka yönetimi Mart ayı sonunda yürürlüğe girecek Basel III’ün çekirdek sermaye oranına 100 baz puan ve sermaye yeterlilik oranına 50 baz puan katlı yapmasını bekliyor. Genel karşılık iptalleri ile bir kereye mahsus 700 milyon TL karşılık iptalinden gelir ve 4 puan özsermaye karlılığına katkı görülebilir.
 
Değerleme üzerindeki etki ve Görünüm
 
Bankanın aktif kalitesi görünümünü beğendik. Rakiplerinin aksine Vakıfbank’ın yakın izlemedeki kredilerinde görülen iyileşme önümüzdeki döneme ilişkin daha iyi bir tablo sunuyor. Bankanın ekonomik dalgalanmalara hassasiyeti yüksek ancak yine de Vakıfbank yönetiminin aktif kalitesi beklentisi diğer bankalardan olumlu ayrışıyor. Yönetimin 2016 hedefleri bizim ve piyasanın 2,2-2,3 milyar TL net kar beklentileri ile uyumlu. Bankanın bütçe hedefleri özellikle diğer giderler tarafında sürpriz yapabilir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)