BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank 9 yıllık alacağını tahsil ediyor----

Vakıfbank 9 yıllık alacağını tahsil ediyor

Vakıfbank 9 yıllık alacağını tahsil ediyor
30 Haziran 2016 - 14:05 www.finansgundem.com

Kazak BTA, bugün Şekerbank’ın icradan satışı yapılan yüzde 9.4’lük hissesi için yapılan davadan feragat ettiklerini açıkladı.

Şekerbank’ın icradan satışı yapılan yüzde 9.4’lük hissesi için önemli bir gelişme yaşandı. İcra ihalesinde 175 milyon lira bedelle yapılan satışın iptalini isteyen Kazak BTA bugün ilk duruşması yapılan davadan feragat etiklerini açıkladı. Böylece ihale kesinleşmiş oldu. Alacaklı durumdaki Vakıfbank da kısa süre içinde parasını alabilecek.

9 YIL ÖNCEKİ KREDİ
Vakıfbank, 9 yıl önce kullandırdığı yüklü bir kredi için Kazak Bank Turan Alem (BTA) ile karşı karşıya gelmişti. 60 milyon dolarlık kredi ödenmeyince Vakıfbank, teminat mektubu veren BTA’ya karşı dava açtı. Vakıfbank lehine sonuçlanan dava sonrası, BTA’nın sahip olduğu yüzde 9.4’lük Şekerbank hissesi icradan satışa konulmuştu.

175 MİLYON LİRAYA ALDI
İcra ihalesi geçtiğimiz 29 Nisan günü yapıldı. İhaleye, alacaklı Vakıfbank'ın dışında Şekerbank da katılmıştı. Yapılan ihale sonrası Şekerbank en yüksek 175 milyon TL'lik teklifle hacizli hisseyi satın almıştı.

İHALENİN İPTALİNİ İSTEDİ
Ancak Kazak BTA ihalenin iptali için dava açmıştı. İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi ilk duruşma için 30 Haziran’a gün verdi. 

BUGÜN VAZGEÇTİ

Bir dizi gerekçe sunarak ihalenin iptalini isteyen Kazak BTA’nın avukatı, mahkemeye, davadan feragat ettiklerini belirtti. Böylece dava düştü, satış kararı da kesinleşmiş oldu. 

VAKIFBANK PARASINI ALACAK
Şekerbank, yüzde 9.4’lük hisse için gerekli başvuruları yaparken, Vakıfbank da 9 yıl önce verdiği kredinin bedelini almış olacak. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahri Sadıkoğlu (icradan.com Hukuk Müşaviri)01 Temmuz 2016 10:09

    Davadan feragat etmekle satış kararı kesinleşmez. Satış kararının kesinleşebilmesi için: Davanın bitmiş olması, (bu safhada dava bitmiş) Mahkemece Gerekçeli Kararın yazılması, Gerekçeli Kararın dava taraflarına tebliği, Tarafların 10 günlük yasal süre içerisinde karara itiraz etmemesi sonucu mahkemenin gerekçeli kararı kesinleştirmesi, Kesinleşmiş gerekçeli kararın ilgili icra dosyasına ibrazı sonrası, İcra dairesinin Satış Kararı kesinleşmiş olur. Saygılarımızla, icradan.com Hukuk Müşaviri Fahri Sadıkoğlu