BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıf Katılım'da ilk şube 2016 başında----

Vakıf Katılım'da ilk şube 2016 başında

Vakıf Katılım'da ilk şube 2016 başında
21 Aralık 2015 - 08:05 www.finansgundem.com

Hükümetin 64. Eylem Planın’da da yer alan faizsiz bankacılık konusunda çalışmalar hızlandı

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı reform paketi sonrası kamuda katılım bankacılığı çalışmaları da hızlandı. Ziraat Katılım’ın ardından Vakıf Katılım da finans piyasasına giriyor. Yazılım testlerinin yapılacağı bankanın yılın ilk çeyreğinde şube açması bekleniyor.
Star Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  açıkladığı 64. Hükümet’in ‘Eylem Planı’ndaki 6 ay içinde gerçekleştirilecek reformlar içinde ‘İslami finans araçları ve kurumlarının geliştirilmesi yer aldı. Bu kapsamda katılım bankacılığında kamudan ikinci banka için de süreç hızlandı. Ziraat Katılım Bankası’nın faaliyete başlamasının ardından Vakıf Katılım Bankası için de çalışmalar son aşamaya geldi. Vakıf Katılım Bankası için yazılım satın alma süreci tamamlanırken, yılın ilk çeyreğinde ise ilk şubenin açılması hedefleniyor. 2016 yılı sonuna kadar ise toplamda 20 şube açılması planlanıyor.

YÖNETİM KADROSU TAMAM

Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü’ne İkram Göktaş getirilirken, yönetim kadrosu da oluşturuldu. Vakıf Katılım’da yazılım testlerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken BDDK’ya yakın kaynaklar “Dokümantasyon kırtasiye işleri de süreci uzatabiliyor. BDDK ön kuruluş iznini verdi. Şimdi faaliyete başlama izni verecek. Şubat ayı içinde ilk şubenin açılması hedefleniyor. Ancak yine de gecikme olabileceğini göz önünde bulundurarak çalışma yürütüyoruz” dedi. Vakıf Katılım için Suudi Arabistan’da yürütülen çalışmalarda kredi süreci tamamlanmıştı. İslam Kalkınma Bankası’ndan katılım bankası kurulması için 300 milyon Euro’luk finansman sağlandı. Kamunun katılım bankacılığını girmesi ile birlikte Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden önemli miktarda fon akışının Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Maliye’de önce bütçe, sonra atama

Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Naci Ağbal tempoyu artırdı. Gece geç saatlere kadar toplantı yapan Ağbal bir taraftan da geçici bütçe sürecini yönetti. Edinilen bilgilere göre Ağbal, Bakanlıkta bekleyen atamaları da yapmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde vekaletle yönetilen çok sayıda kuruma asaleten atama gerçekleştirileceği belirtiliyor. İlgili ve bağlı çok sayıda kuruma başkan ve genel müdür ataması yapılacak. Milli Piyango Genel Müdürlüğü için kurumu yakından tanıyan Muammer Çolak’ın atanması bekleniyor.

Merkez Bankası’nda 3 farklı senaryo

Erdem Başçı’nın görev süresinin Nisan 2016’da dolacak olmasının ardından yerine kimin atanacağı şimdiden tartışılmaya başlandı. Ekonominin en önemli koltuklarından biri olarak görülen Merkez Bankası Başkanlığı için 3 farklı senaryo üzerinde duruluyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre ilk senaryoda Başkan Başçı’nın yeniden atanması bulunuyor. İkinci senaryo ise banka içerisinden bir ismin başkanlık koltuğuna oturması. Üçüncü senaryo da ise dışarıdan bir ismin Merkez Bankası Başkanlığı’na atanması. İçeriden atama yapılması halinde Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ve Ahmet Faruk Aysan’ın ismi geçiyor.

Ziraat Katılım çıtayı yükseltti

Kamunun faizsiz bankacılıktaki temsilcisi Ziraat Katılım hedeflenenden daha hızlı büyüme gösterdi. 29 Mayıs 2015 tarihinde ilk şubesini İstanbul’da açan Ziraat Katılım, yıl sonu hedeflerini şimdiden aştı. Yıl sonu için 20 şube hedefi koyan Banka 21. şubeye ulaştı. Bankanın 2018 sonuna kadar da 170 şube 2 bin 200 personele ulaşma hedefi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılışın ardından kısa sürede hızla şubeleşen Ziraat Katılım’ın 2018 hedeflerine de kısa sürede ulaşacağı belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)