BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzlaşma Komisyonu'nda 9 isim belli----

Uzlaşma Komisyonu'nda 9 isim belli

Uzlaşma Komisyonu'nda 9 isim belli
20 Ocak 2016 - 06:40 www.finansgundem.com

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'da görev yapacak AK Partili 3 üye de açıklandı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrıda bulunduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu için MHP ve CHP’nin ardından AK Parti de üyeleri bildirdi. AK Partililerin isimlerini dün Londra’da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.

Davutoğlu, “Zaten isimler zihnimizde berraktı” diyerek, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Sekreteri, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ü komisyon üyesi olarak belirlediklerini söyledi. AK Parti, resmi yazıyla üyelerini Meclis Başkanlığı’na iletti. CHP, komisyona üye olarak Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’yı, MHP de Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’i bildirmişti.

HDP ise komisyonla ilgili tavrını haftasonu yapılacak kongrede belirleyecek. Kahraman, partilerin komisyon üyelerini 25 Ocak’a kadar bildirmelerini istemişti.

Yeni anayasa için yöntem ve çalışma stratejisi konusunda farklı kesimlerden fikir alan Meclis Başkanı Kahraman, anayasa uzmanı öğretim üyelerinden de görüş istedi. Kahraman’ın önceki dönem uzlaşma komisyonunda görev alan milletvekillerini de davet edeceği bildirildi. AK Parti çalışma süresinin 6 ayla sınırlı tutulması konusunda ısrarcı davranacak. “Daha önce uzlaşılan 60 madde kabul edilmiş mi sayılacak, tekrar mı ele alınacak, çalışmalara nereden başlanacak” gibi konular komisyonda tartışılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)