BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzan 2 milyar dolarlık davayı kazandı----

Uzan 2 milyar dolarlık davayı kazandı

Uzan 2 milyar dolarlık davayı kazandı
19 Aralık 2018 - 11:02 www.finansgundem.com

Türkiye tarafından Paris'te açılan mal varlığı davasında mahkeme firari iş adamı Cem Uzan lehine karar aldı.

Türkiye'de yolsuzluk suçundan ceza alan ama sığınmacı olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın mal varlıklarına el konulması için açılan davada hakim firari iş adamı lehine karar verdi.

Euronews'in haberine göre; dava sonucuna göre Uzan'ın geçici olarak el konulan 2.1 milyar dolar değerindeki varlıkları kendisine iade edilecek. Ancak karar TMSF avukatı Jacques-Alexandre Genet tarafından temyize götürüldü.

Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, 2017'de firari işadamına ait olduğu söylenen ancak TMSF'nin girişimi üzerine Fransız icra yetkilileri tarafından el konan 2.1 milyar dolar değerindeki hisselerin büyük kısmının ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğunu söyledi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında Cem Uzan'a nitelikli zimmet suçuyla 18 sene 5 ay hapis ve yaklaşık 4 milyar 400 milyon TL adli para cezası vermişti. Yargıtay söz konusu kararı 2015 yılında onamıştı.

Cem Uzan'dan Erdoğan'a hizmete hazırım mesajı

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUM19 Aralık 2018 12:05

    hükümete muhalif mi, daha bir ay önce, erdoğan a, hertürlü işbirliğine ve verilecek her göreve hazır olduğunu beyan etmişti? Ha bir de şuna eski siyasetçi demeyin, birkaç etli pilav ve ayran organizasyonuyla siyasetçi olunur mu?