BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü iş adamının adası artık devletin----

Ünlü iş adamının adası artık devletin

Ünlü iş adamının adası artık devletin
29 Eylül 2016 - 15:17 www.finansgundem.com

Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın 30 milyon dolara aldığı ve “200 milyon dolardan aşağıya asla satmam” dediği Garip Ada artık devletin oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirket sayısı 200'e ulaşırken, şirketlerin mal varlıkları da devlet bünyesine geçti.

Dumankaya, Koza İpek Holding, boydak Holding, AKFA Holding ve Fi Yapı’nın da aralarında yer aldığı 200 şirketin devlet bünyesine geçen mal varlıkları arasında bir dönem ‘haciz’ tartışmalarıyla gündeme gelen bir ada da bulunuyor.

‘200 MİLYON DOLARDAN AŞAĞIYA SATMAM’ DEMİŞTİ

Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan’ın 30 milyon dolara aldığı ve “200 milyon dolardan aşağıya asla satmam" dediği Garip Ada artık devletin.

Fikret İnan 2010 yılında yaptığı bir açıklamada Garip Ada'yı 250 milyon dolar yatırımla 'sahte cennet'e dönüştüreceklerini ifade ederken, mali yapısındaki bozulma nedeniyle şirket 2012 yılında iflas erteleme istemişti.

Bu dönemde krizden çıkış planı çerçevesinde Ada’nın değerinin mahkemeye 43 milyon TL olarak bildirildiği, ancak adanın üzerindeki hacizler nedeniyle satılamaz durumda olduğu ortaya çıkmıştı.

200 BİN METREKARE İNŞAAT ALANINA SAHİP

358 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan Garip Ada, 200 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Dikili'ye 4 km, Çandarlı'ya 10 km, Bergama'ya 19 km uzaklığında bulunan adanın Yunanistan'ın Midilli Adası'na uzaklığı ise 13 deniz mili.

Milliyet

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami29 Eylül 2016 18:08

    devlet şimdi fiyapının eksiklerini tamamlasın. fiyapı esenyurt ve bahçeşehirde ev sahiplerinden para toplanıp eksikler tamamlanmaya çalışıyor. devlet biran önce duruma el atıp siteleri bitirmeli.

  • Cüneyt Özdemir 29 Eylül 2016 15:35

    Devlet bu kadar mal varlığına el koydu peki devlet bu kadar güçleniyor halk neden hâlâ perişan? Bu el koyulan mallar toplanan vergiler kimlere gidiyor?