BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUniCredit Koç Finansal'ın hissedarı oldu----

UniCredit Koç Finansal'ın hissedarı oldu

UniCredit Koç Finansal'ın hissedarı oldu
04 Ekim 2016 - 13:51 www.finansgundem.com

UniCredit, Yapı Kredi Bankası'nın hakim ortağı Koç Finansal Hizmetler'de doğrudan hissedar haline geldi

UniCredit tarafından KAP'a yapılan açıklamada, bankanın "Merkezi ve Doğu Avrupa'daki bankacılık grubu faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması kapsamında", UniCredit'in Koç Finansal Hizmetler'deki dolaylı yüzde 50 payının direkt hale geldiği belirtildi. Açıklamada işlemlerin 30 Eylül'de gerekli onayların alınmasıyla tamamlandığı kaydedildi. UniCredit'in Yapı ve Kredi Bankası'ndaki dolaylı pay sahipliğinde herhangi bir değişiklik olmadığı açıklandı.

Yapı ve Kredi Bankası ile ilgili olarak UniCredit S.p.A'dan KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Merkezi ve Doğu Avrupa'daki bankacılık grubu faaliyetlerimizin yeniden yapılandırılması kapsamında yapılan bölünme ve birleşme işlemleri neticesinde; sermayesinin tamamına sahip olduğumuz UniCredit Bank Austria AG'nin payları borsada işlem gören Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin (YKB) hakim ortağı Koç Finansal Hizmetler AŞ (KFH) sahibi olduğu yüzde 50 oranındaki doğrudan payları Şirketimiz tarafından devralınmıştır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan gerekli onaylar alınmasını müteakip 30 Eylül 2016 tarihinde tamamlanan bu işlemler sonucunda; işlem öncesinde KFH'de yüzde 50 dolaylı pay sahibi olan şirketimiz, işlem sonrasında KFH'nin yüzde 50 oranında doğrudan pay sahibi haline gelmiştir.

Anılan işlemler nedeniyle Şirketimizin, YKB sermayesindeki dolaylı pay sahipliğinde ise herhangi bir değişiklik olmamıştır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)