BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUnculardan tarihi savunma----

Unculardan tarihi savunma

Unculardan tarihi savunma
10 Mart 2018 - 09:46 www.finansgundem.com

Ünlü doktor Canan Karatay’ın ekmek karşıtı açıklamalarından zarar gören uncular, Antalya’da 30 Mart'ta başlayacak uluslararası kongrede ünlü Tarihçi İlber Ortaylı’ya ekmeğin tarihini anlattıracak.

Geçen yıl 3,6 milyon ton un ihracatıyla 1 milyar 100 milyon dolar gelir elde eden Türkiye küresel un ihracatı liginde beş yıldır zirvede bulunuyor. Türkiye’nin bu alandaki başarısı; dünyanın değişik ülkelerinden gelecek un sanayicilerinin de katılımıyla TUSAF 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi'yle taçlandırılacak. 30 Mart-2 Nisan’da Antalya’da düzenlenecek zirve öncesinde Antalya’da bir araya gelen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF); Antalya’da hazırlık toplantısı yaptı. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Ünlü doktor Canan Karatay’ın ekmek karşıtı açıklamalarından zarar gören uncular, Antalya’da düzenlenecek kongrede vatandaşa da mesaj göndermeye hazırlanıyor. Zirvede ünlü Tarihçi İlber Ortaylı özel konuk olarak davet edilirken, Ortaylı ekmeğin tarihini anlatacak ve ‘ekmek insanlık tarihi kadar eski’ mesajı verecek.

TARIMDA FİYATLAMA MERKEZİ OLACAĞIZ
Programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsasını bu ay içerisinde faaliyete geçireceklerini söyledi. Tüfenkci, “Ürün İhtisas Borsası ile özellikle tarım ticareti noktasında derinliği olan bir piyasayı Türkiye’de hep birlikte oluşturacağız. Artık buğdayın veya diğer tarım ürünlerinin fiyatlarını Amerika’da değil Türkiye’de belirleyeceğiz” dedi. TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ise, sağlığa ve beslenme yapısına aykırı karbonhidratsız diyetlerle ekmeğin sofradan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Ulusoy, bu nedenle uzman diyetisyenlerin, beslenme uzmanı tıp doktorlarının ve gıda mühendislerinin durumu yapılacak kongrede değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Buğday, ekmek ve un tartışılacak
Yerli ve yabancı bin delegenin Antalya'da buluşacağı söz konusu kongrenin bu yılki konusu "Buğday ve Ekmeğin Aşkı: Un" olarak belirlendi. Kongrede, buğdayın anavatanı Türkiye'nin un sanayisindeki yerinin yanı sıra tarih, beslenme gibi konular da mercek altına alınacak. Program kapsamında Prof. Dr. İlber Ortaylı "Buğday, Ekmek ve Un" konulu panelde tarihten bugüne buğdayın Türk mutfak kültüründeki yerini anlatacak. Selahattin Dönmez ve Elvan Odabaşı gibi diyetisyenler de beslenmede ekmeğin ve unun önemini dile getirecek. Murat Palavar/ Yeni Şafak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)