BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye büyümeye devam etti----

Ülkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye büyümeye devam etti

Ülkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye büyümeye devam etti
14 Aralık 2017 - 15:43 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, İstihdam Şurası Ödül Töreni'nde özel sektör ve yatırımcıyla el ele yollarına devam ettiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuştu.

Konuşmasına, "Ekonomi Şurası'nda bir istihdam seferberliği başlatmıştık. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak siz de üyelerinizi en az bir ilave istihdam sağlamaya davet ettiniz" diyerek başlayan Başbakan Yıldırım, "Bugün de buna benzer bir şey bu toplantıda az sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile gerçekleşecek. Bu sefer artık bir olmaz, daha fazla olacak" dedi.

Son bir yıl içerisinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1.5 milyon vatandaşa yeni iş bulunduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Bu seferberlikte sizin yükünüzü de hafifletmek için önemli teşvik kararları aldık. Sonuçta muhteşem bir toplumsal dayanışma ortaya çıktı. Asgari ücret desteğinden vergi istisnasına, ilave istihdam desteklerine kadar birçok kararı hemen o toplantı sonrası hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

"Milli gelirde 15 yılda 3 kat artış"

Kredi Garanti Fonu'ndan 30 Kasım itibarıyla 365 bin işyerinin 220 milyar kredi hacminden istifade ettiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, "16 Nisan halk oylaması ile Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçiş yaptı. Bir ülke düşünün ki milli geliri 80 yılda 26 milyar dolara ancak ulaşmış. Geçen 15 yıl içerisinde 3 kat artış sağlayarak 863 milyar dolara çıkmış. İktidarlarımızın farkı bu. İstikrar ve güvenle, Türkiye bunu başardı" şeklinde açıklamada bulundu.

"Bu sene ihracatta bütün dönemlerin üzerinde bir rakam ulaşırsak şaşırmayın" diyen Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Kişi başı milli gelir 11 bin dolar seviyelerine çıktı. Bunları 15 yıl gibi bir sürede başarabilen başka bir ülke var mı? 2008'den beri dünyada kavurucu bir kriz var. Küresel kriz hala devam ediyor. Bütün bunlara rağmen bu başarıları her şey sütliman olarak da sağlamadık. Bu başarılara dünya ağır ekonomik ve insani krizleri yaşarken ulaştık. Ülkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye büyümeye ve gelişmeye devam etti."

Büyüme rakamlarını değerlendirdi

"Büyüme yüzde 11.1. dünyada bir rekor bu. Türkiye listenin başına yerleşti. Türkiye'ye yakışan budur. İhracatta da rekora gidiyoruz" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Yıllık bazda aralık ayında 155.5 milyar ihracatı yakaladık. Yıl sonu itibarıyla da bütün dönemlerin rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşa ilave iş ve istihdam sağladığınız için sizlere müteşekkiriz. 15 yıldır hiçbir zaman küçük hesaplar yapmadık, kısa vadeli düşünmedik. Türkiye'ye bir bütün olarak baktık. Bizler üretimin yatırımın önünü açmak için, sizler de daha fazla üretmek için çaba gösteriyorsunuz. Ülkeye sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmak. Dirayetli olmak, ne istediğini bilerek hedefe emin adımlarla gitmektir. Özel sektör ve yatırımcımızla el ele yolumuza devam ediyoruz. Bizim işimiz, sizin önünüzü açmak, engelleri ortadan kaldırmaktır. Sizin işiniz de üretmek ve her yeni günde hedefleri ve vizyonunuzu artırmaktır" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR14 Aralık 2017 23:11

    öyle büyüme olmaz olsun.dövizi patlattınız olan bizlere oldu.sizlere oy birdaha vermem.gelirimiz %40-50 azaldı.yazıklar olsun sizlere.

  • biri14 Aralık 2017 15:49

    milli gelir 3 katına çıkmış. anlamıyorum çalışanların işçilerin alım gücü 3 kat arttı mı? benimki düştü. 3 misli büyüyen ekonomide pasyayı kimler yiyor bilmiyorum.