BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlke şokta! Restoran baskınında 20 kişi rehin alındı----

Ülke şokta! Restoran baskınında 20 kişi rehin alındı

Ülke şokta! Restoran baskınında 20 kişi rehin alındı
01 Temmuz 2016 - 21:52 www.finansgundem.com

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir restoranda yaklaşık 20 kişiyi rehin alan silahlı saldırganlarla polis arasında çatışma çıktı.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restorana dün baskın düzenleyen IŞİD teröristleri, yaklaşık 20 kişiyi rehin aldı.

Yerel saatle 21.20’de büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki diplomatların sıklıkla gittiği Holey Artisan Bakery adlı restoranda meydana gelen olayda, sekiz dokuz saldırgan el bombası attıkları restoranda personel ile müşterileri rehin aldı. Restoranın çevresini saran güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Bir polis memuru yaşamını yitirirken, beş kişi de yaralandı. Saldırıdan kaçan restoran çalışanı Sumon Reza Jamuna TV kanalına, saldırganların ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını söyledi.

IŞİD: 20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

IŞİD’e yakın Amak haber ajansı saldırıyı terör örgütünün üstlendiğini duyururken, ölü sayısının ise 20’den fazla olduğunu iddia etti.

OBAMA'YA BRİFİNG

Bangladeş Özel Polis Gücü Müdürü Benazir Ahmed, rehin alınanlar arasında çok sayıda yabancı olduğunu söylerken “Barışçıl bir şekilde çözmek istiyoruz. Saldırganlarla konuşmaya çalışıyoruz. Birincil önceliğimiz içeride tutulan insanların hayatı” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, rehineler arasında Amerikan vatandaşı olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama’nın saldırıyla ilgili brifing aldığı, gelişmeleri izlediği belirtildi.

20 KİŞİ REHİN

Saldırıda iki polis hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Aralarında İtalyanların da olduğu yaklaşık 20 kişi rehin alındı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)