BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUkrayna'dan Rusya'ya doğalgaz zammı tepkisi----

Ukrayna'dan Rusya'ya doğalgaz zammı tepkisi

Ukrayna'dan Rusya'ya doğalgaz zammı tepkisi
05 Nisan 2014 - 16:11 www.finansgundem.com

​Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk: "Rusya'nın, Ukrayna'ya sattığı gaz fiyatına yaptığı zam ve siyasi baskılar kabul edilemez"

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'dan aldıkları doğalgaza yapılan zammın "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Yatsenyuk, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'dan alınan doğalgazın 268 dolardan 385 dolara çıkarılmasını kabul etmediklerini, bu yılın başından bu yana var olan anlaşma gereği bin metreküp doğalgazı 268 dolardan almaya hazır olduklarını belirtti.

Ülkenin ulusal petrol-gaz şirketi Naftogaz Genel Müdürü'nün dün Moskova'da görüşmeler yaptığını ifade eden Yatsenyuk, "Biz konumumuzu açıkça ve resmi olarak ifade ettik. Ukrayna, bu yılın başından bu yana var olan anlaşma gereği bin metreküp doğalgazı 268 dolardan satın almaya devam edebilir. Bu kabul edilebilir ve dengeli bir piyasa fiyatıdır" dedi.

Tüm enerji ürünlerinin petrol fiyatına endekslendiğini belirten Yatsenyuk, doğalgaz fiyatının yükselmesi için hiçbir ekonomik gerekçe olmadığını söyledi. Yatsenyuk, "Bu nedenle siyasi baskı ve yüksek bir rakam kabul edilemez" diye konuştu.

Ödemenin Rusya'dan gaz alımından önce yapılabileceğini dile getiren Yatsenyuk, Rusya şirketi Gazprom'dan resmi cevap beklediklerini kaydetti.

Rusya gaz şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya bin metreküpü 268,5 dolara satılan doğalgazın fiyatının 1 Nisan'dan itibaren 385,5 dolara çıkarıldığı duyurulmuştu.

Gazprom Genel Müdürü Aleksey Miller de Ukrayna'nın indirimli doğalgaz satışından borcu bulunduğunu, bu borcun 1 milyar 711 milyon dolar civarında olduğunu söylemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)