BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUcuz et uygulamasına ara verilsin talebi----

Ucuz et uygulamasına ara verilsin talebi

Ucuz et uygulamasına ara verilsin talebi
19 Aralık 2018 - 16:17 www.finansgundem.com

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 3 market tarafından tüketiciye maliyetin altında sunulan ucuz etin kasapları olumsuz etkilediğini belirterek, uygulamaya ara verilmesini istedi

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) ucuz et uygulamasına ara verilmesini talep etti. UKON'un, 2018 Yılı Kırmızı Et Sektörü Değerlendirme Raporu yayımlandı. Kırmızı et üretiminin dörtte birinin perakende sektörü tarafından pazarlandığı anımsatılan raporda, "3 market tarafından tüketiciye maliyetin altında sunulan ucuz et, kasapları olumsuz yönde etkilemektedir. Sürdürülen bu uygulamanın amacına ulaşması ve et fiyatlarının istenilen seviyeye gelmesi nedeniyle buna yeniden ihtiyaç duyuluncaya kadar ara verilmesinin uygun olacağı görüşündeyiz." ifadesi kullanıldı.

Raporda, yoğun talebe rağmen hayvanını kestirmek isteyen besicilere Et ve Süt Kurumu'nca ileri tarihli gün verilmesinin de hayvanlarda verim kaybına ve maliyet artışına neden olduğu kaydedildi.

ETÇİ IRK BUZAĞILARA 200 LİRA DESTEK TALEBİ

2018 Yılı Kırmızı Et Sektörü Değerlendirme Raporu'nda belli bir yaşın üzerindeki tüm dişi materyallerin etçi ırk spermayla ücretsiz tohumlanması zorunluluğunun getirilmesi gerektiği belirtilerek, "Bu işlemlerin ücretsiz olması ve desteğin hayvan başına 200 lira olarak uygulanması üreticileri teşvik edecektir." ifadesi kullanıldı. Raporda, sektördeki sorunların başında nüfusun giderek kentlere göç etmesi gösterildi. Bu nedenle özellikle gençlerin üretime daha fazla ekonomik ve sosyal yönden teşvik edilmesinin önem taşıdığı vurgulandı.

Küçük ölçekli besi işletmelerinde yerine koyma maliyetlerindeki yükselişin yanı sıra finansmana erişimde de sıkıntılar yaşandığına işaret edilen raporda, çiftçilere sağlanan tarım kredilerinin uygun faizlerle yeniden yapılandırılarak verilmesi gerektiği bildirildi.

DESTEK ÜRETİCİLERİ TEŞVİK EDECEK

Raporda, belli bir yaşın üzerindeki tüm dişi materyallerin etçi ırk spermayla tohumlanması zorunluluğunun getirilmesi gerektiğinin altı çizilerek, bu işlemlerin ücretsiz yapılmasının ve desteğin hayvan başına 200 lira olarak uygulanmasının üreticileri teşvik edeceği kaydedildi.

Yerli üretimin geliştirilmesi için yem, yem ham maddeleri ve yağlı tohum üretimine sağlanan desteklerin artırılması gerektiğine dikkati çekilen raporda, şu ifadelere yer verildi: "Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından arpa, mısır, kepek, küspe gibi yem ham maddelerinin hayvancılıkla iştigal eden işletmelere uygun fiyatla tedariki sağlanmalıdır. Tarımsal desteklemelerin orta vadeli (3-5 yıllık) olarak belirlenmesi üreticinin üretimini sürdürebileceği şekilde önünü görebilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Meralarımızın kullanımını milli bir mesele haline getirmeliyiz. Meraların kullanımında üreticilere öncelik sağlamalıyız."

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • checktelster22 Aralık 2018 15:38

    herkez rızkını yer benim rızkım bimde a101 de .29 liraya satılan kıyma ve 31 liraya satılan kuş başı. param anca buna yetiyor 50 liraya sattığınız kıymaya değil. Eger bu dediğinşz gibi olursa ak partiye bir daha oy vermem.

  • dd20 Aralık 2018 22:14

    BİZ EMEKLİLER DAR GELİRLİLER. KASAP BESLEMEYECEYİZ KUSURA BAKMA. ÜRETENE YETİSTİRENE FAYDASI OLACAKSA TAMAM. ARACIYA TEFECİYE İSE HAYIR.

  • Yuh19 Aralık 2018 18:40

    Hayvanları etçiye dönüştür. Sonra sütü peyniri dışardan alalım. lan 200 lira 3 çuval yem parası. Bir hayvan kesime gelmesi için 2 yıl beslenmeli. 24 ayda 1 aylık yem parası nedir ya. Beyine bak adamdaki. Süt tarafını düşünme, çiftçiyi düşünme,tüketiciyi düşünme. rabbena hep bana

  • vatansever19 Aralık 2018 17:09

    enseniz incelmis yazik

  • enayi19 Aralık 2018 16:58

    ukom açmı yatmış yoksa. Doymak bilmedik nankörler zaten kasaplarda et fiyatları sizin istediğiniz gibi. 30 31 tl fiyat askari ücretliye zaten yüksek sen ne diyorsun be adam