BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriÜç finansçı organik manav zinciri kurdu----

Üç finansçı organik manav zinciri kurdu

Üç finansçı organik manav zinciri kurdu
29 Nisan 2011 - 12:31 www.finansgundem.com

Finans ve pazarlama konusunda deneyimleri olan 2 arkadaşının kurduğu organik manav zincirine ortak olan bankacı kim?

Turkish Bank Yönetim Kurulu Danışmanı Tuğrul Belli çok yönlü bir insan. 15 yıldır bankada çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Bankacılığa ise 1990 yılında İktisat Bankası’nda başladı. Türk bankacılık sektörünün duayenlerinden, Akbank eski Genel Müdürü Hamit Belli’nin de oğlu olan Belli, kendisini ‘bankacı’ olarak tanımlamak yerine ‘ekonomist, stratejist’ olarak görüyor. Belli, aynı zamanda Darülbedayi’nin ilk sanatçılarından Emin Beliğ Belli’nin de torunu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Banka Yönetimi’ dersleri veren ve Dünya Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Belli’ye ‘Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz?’ diye sorunca, yanıtı ilginç oldu:
 
“Biri 7, diğeri 3.5 yaşında iki oğlum var. İki azgın oğlan, onları idare etmek ve onlarla vakit geçirmek en mutluluk verici uğraş benim için.”
 
Tabii bir de herkesin pek bilmediği organik tarım işi var. “Birkaç yıl önce, arkadaşlarımın kurduğu bir organik tarım işine de eşimle birlikte küçük ortak olarak katıldık” diyen Tuğrul Belli, ancak bu işe çok fazla vakit ayıramadığını, zaman zaman katkıda bulunmaya çalıştığını belirtiyor.
 
Tuğrul Belli, organik tarım işine nasıl girdiğini ise şöyle aktarıyor:
 

“Şirketin aktif yönetici ortakları daha önce finans ve pazarlama konularında önemli tecrübeleri olan Tayfun Erpek ve Burak Gürdal. Türkiye’nin tarım sektöründe sermaye ve ölçek ekonomisi gereğini görerek bu işe soyundular. Manisa bölgesinde organik badem yetiştiriciliği ile başlayan iş, tarımcılıkta yaygın bir uygulama olan ‘ara tarım’ uygulamasıyla birlikte diğer organik ürünlerin de yetiştirilmesini gündeme getirdi. Kısa süre önce de ağırlıklı olarak kendi üretimimiz olan organik sertifikalı ürünlerin doğrudan pazarlamasına yönelik olarak ‘Tarladan Eve’ adı altında bir manav zinciri oluşturduk. İlki Kemerburgaz, ikincisi Nişantaşı, son olarak da Bebek’te açıldı. Önümüzdeki 6 ayda mağaza sayısını 8-10’a ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Ayfer Arslan/ Finanscaddesi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)