BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTwitter'ı takip edenler dövizde kazanıyor----

Twitter'ı takip edenler dövizde kazanıyor

Twitter'ı takip edenler dövizde kazanıyor
10 Nisan 2017 - 16:42 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmaya göre, döviz piyasasında kazanmak için Twitter'ı iyice takip etmek gerekiyor

Döviz piyasasında alım-satım yapanlar için, nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği her zaman için zor bir seçimdir. Bu konuyla ilgili araştırma yapan iki akademisyen ise Twitter`ı takip etmenin 'döviz piyasasında kazanmak için avantajlı olduğunu' söylüyor.

ABD'nin Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu'ndan Vahid Gholampour ve Eric van Wincoop adındaki iki araştırmacı, 'Euro-dolar tweetlerinden ne öğrenebiliriz?' isimli araştırmalarında 633 gün boyunca döviz piyasası ile ilgili atılan tweetleri takip etti.

Araştırma, finans piyasalarıyla ilgili olarak tweet atan ve 500'den fazla takipçisi olan hesapları izlemenin avantajlı olduğunu ortaya koyuyor. Twitter'ı takip etmenin "daha düşük faizli (maliyetli) para biriminden borçlanarak, alınan krediyi daha yüksek faizli (getirili) para birimine yatırım yaparak değerlendirmek" anlamına "carry trade" stratejisinden daha çok getiri sağladığı belirtiliyor.

(Carry trade: Daha düşük faizli (maliyetli) para biriminden borçlanarak, alınan krediyi daha yüksek faizli (getirili) para birimine yatırım yaparak değerlendirmek. Kaynak: TCMB)

Araştırma, 1990 yılında Nobel Ödülü'nü kazanan ekonomist William F. Sharpe'ın geliştirdiği ve riske bağlı olarak edinilen getiriyi hesaplayan 'Sharpe oranı' üzerinden sonuçları ortaya koyuyor.

TWiTTER DÖVİZ PİYASASINDA AVANTAJ SAĞLIYOR

Stratejilere göre risk-getiri bağlantısını araştıran 'Sharpe oranı'

Araştırmaya göre eğer 500 kişiden fazla takipçisi olan 'bilgili hesapları' takip ederseniz Sharpe oranı 1.68 olarak ortaya çıkıyor. Bu da Sharpe oranı 0.44 olan uzun süreli carry trade stratejisinden dört kat daha fazla getiri demek. 'Bilgisiz hesap' olarak adlandırılan 500'den az takipçili Twitter hesaplarını takip ederseniz Sharpe oranı 0.77'ye kadar çıkabiliyor.

'SONUÇLAR HİSSE SENETLERİ PİYASASINA UYGULANABİLİR'

Araştırma böylece genellikle analist, finans yorumcusu ya da borsacı olan çok takipçili hesapların sosyal medyada piyasalarla ilgili doğru hissiyatı yakaladığını aktarıyor. Bloomberg'e konuşan New York Merkez Bankası'nın eski ekonomisti olan araştırmacı van Wincoop, sonuçların kendisini de şaşırttığını belirtiyor. Bloomberg haberinde sosyal medya ile ilgili olarak daha önce yapılan akademik çalışmaların da tweetlerin temsil ettiği "sakin", "mutlu" ya da "nötr" gibi duygusal hislerin piyasaları takip etmek için işe yarayan bir etmen olduğunu ortaya koyduğunu vurguluyor. Vahid Gholampour ve Eric van Wincoop makalelerinin sonunda Twitter'daki duyguların diğer para kurlarının ticareti ya da hisse senetleri piyasaları için de uygulanabileceğini vurguluyor. BBC Türkçe

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)