BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTVF’deki değişikliğin arkasında ne var?----

TVF’deki değişikliğin arkasında ne var?

TVF’deki değişikliğin arkasında ne var?
08 Eylül 2017 - 15:36 www.finansgundem.com

Mehmet Bostan’ın TVF Başkanlığı görevinden alınması üzerine herkes “Niçin, ne oldu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Kulislerde ise iddialar konuşuluyor…

Bünyesinde Milli Piyango, Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, THY ve Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev kuruluşlarının yer aldığı 200 milyar dolarlık Türkiye Varlık Fonu’nu yönetiminde dün akşam adeta deprem yaşandı. Fonun kuruluşundan bu yana başkanlık görevini yürüten Mehmet Bostan, görevinden alındı. Bostan’ın yerine Varlık Fonu Başkanlığı’na vekâleten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ atandı.

Sefer Yüksel'in Habertürk'teki haberine göre ise kulislerde,  ilerleyen dönemde fonun başına TMSF’den üst düzey bir ismin geçebileceği de konuşuluyor. Haberde göre Mehmet Bostan’ın görevden alınmasının fitilini ateşleyen olay ağustos ayında yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Singapur Business Forum’da yaşandı. Forum sırasında Türkiye Varlık Fonu ile Singapur’un ilgili birimleri arasında ortak fon kurulması ve geliştirilmesi Ekonomi yönetiminin hedefiydi. Ancak proje gerçekleştirilemedi. Türkiye Varlık Fonu yönetiminin hazırlıkları geciktirmeleri söz konusu ortaklığın yapılamamasına neden oldu.

BAYRAMDAN ÖNCE KARAR VERİLMİŞ

Singapur Business Forum’daki bu olayın, ekonomi yönetiminin Bostan’ın görevden alınması için düğmeye basmasına neden olduğu ileri sürüldü. Görevden almanın bayramdan önce netlik kazandığı, kararın açıklanması için bayramın sona ermesinin beklendiği ifade edildi.

Bir başka iddiaya göre ise TVF yönetim kadrosu 200 milyar dolarlık fonun kaynaklarının nasıl kullanılacağı yönünde anlaşmazlığa düştü. Anlaşmazlıtk çözülemekesi de beklenen adımların atılamamasına yol açtı. Tartışmaların fonu felce uğrattığına yönelik haberlerin çıkması üzerine de görevden almanın açıklandığı öne sürüldü.  

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mercan dede08 Eylül 2017 17:13

    borsanın yükselmesinden neden rahatsızsınız borsacı kardeşim..tüm dünyada olan yükselişten neden Türk borsaları yararlanmasın..bu seviyeyede varlık fonu getirmemiştir.varlık fonu şirketlerinin zaten düzgün bir çıkışı olmamıştır.iyi inceleyin.

  • selami08 Eylül 2017 17:11

    varlık fonu şirketleri öncülüğünde borsa çöktü.varlık fonu korku salmaya devam ediyor..

  • borsacı08 Eylül 2017 16:34

    azıcık düşünseydiniz borsayı varlık fonunun buraya getirdiğinin farkına varırdınız, bunu takip eden de emeklilik fonları olmuştur...

  • REALİTE08 Eylül 2017 16:20

    VARLIK FONU KURULDUĞU ARALIK AYINDAN İTİBAREN BORSA 72 BİNDEN 110 BİNE GELDİ VE TÜM BİST 100 KAĞITLARI ÇOŞTU..ÖZELLİKLEDE KAMU SANAYİ VE BANKA..ACABA ??

  • mercan dede08 Eylül 2017 16:09

    varlık fonu ana kuruluş amacı piyasaya güven vermesi.bakın bugün borsayı göçertmeye devam ediyorlar.başıda varlık fonu çekiyor..varlık fonu yönetimi komple değişmeli ...bu kadar yetkili ve bu kadar başarısızlar.veya başka işler vbar.sonuçta bugün borsayı göçerten oldu varlık fonu.

  • Olabilir mi?08 Eylül 2017 15:53

    Metal yorgunluğu.Ya da biat etmeyen gider.