BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜYİD yeni Yönetim Kurulu’nu seçti----

TÜYİD yeni Yönetim Kurulu’nu seçti

TÜYİD yeni Yönetim Kurulu’nu seçti
21 Şubat 2017 - 12:34 www.finansgundem.com

Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD) yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Nursel İlgen getirildi

Türkiye’de yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına devam ediyor. Derneğin geçen dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Nursel İlgen, Özge Bulut Maraşlı’dan devraldığı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

TÜYİD yeni yönetim dadrosunu açıkladı

20 Şubat 2017’de gerçekleşen Olağan Genel Kurulu sonucu derneğin yeni dönem yönetim kurulu seçildi. Genel Kurul’un ardından yapılan toplantı ile yönetim kurulunun görev paylaşımı da yapıldı. Nursel İlgen’in başkanlık görevini yürüteceği yeni dönemde, TÜYİD Yönetim Kurulu’nda Müge Tuna ve Barış Oran (H.Ö. Sabancı Holding A.Ş)Başkan Yardımcıları, A.Cenk Göksan (Akbank T.A.Ş) Sayman, Murat Eryürekli (Eryürekli Hukuk) Sekreter üye, Ali Uğur Saydam (Bersay İletişim Danışmanlığı A.Ş), Aslı Selçuk Soyubol (Ford Otosan A.Ş.), Cihat Takunyacı (The Bank of NY Mellon), Funda Güngör Akpınar (Koç Holding A.Ş), Handan Saygın (Türkiye Garanti Bankası A.Ş.), Mehmet Hurşit Zorlu (Anadolu Grubu), Özge Bulut Maraşlı (Doğan TV Holding A.Ş.) ve Sabriye Gözde Çullas (Türk Telekomünikasyon A.Ş.)üye olarak yer alacaklar.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Nursel İlgen, “TÜYİD gibi Türkiye sermaye piyasalarının derinlik kazanmasını destekleyen; piyasalarımızın ve şirketlerimizin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerimizin adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmak için çalışan bir derneğin yönetim kurulunda olmak hepimiz için büyük bir sorumluluk. Yeni dönemde de meslek grubunu temsil etmeye ve bilinirliği artırmaya, yatırımcı ilişkileri alanını etkileyecek konuları yakından takip etmeye, çözüm önerileriyle bu süreçlere katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yeni Yönetim Kurulumuz, dernek personelimiz, çalışma gruplarındaki arkadaşlarımız, ayrıca kurumsal ve bireysel üyelerimizle verimli bir iki yıl geçirmeyi diliyorum” dedi.

Yaklaşık 20 yıldır sermaye piyasaları konusunda farklı sorumluluklar üstlenen İlgen, 2006 yılından bu yana TAV Havalimanları Holding’de yatırımcı ilişkilerini yönetiyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden 1997 senesinde mezun olduktan sonra çalışma hayatına başlayan İlgen; TAV’dan önce Ata Yatırım ve İş Yatırım’da çeşitli görevlerde bulundu. Extel tarafından yerli ve yabancı finans kuruluşları arasında yapılan oylamada Türkiye’de yatırımcı ilişkileri yetkilisi alanında 2010, 2012, 2014, 2015 ve 2016’da birinci; 2009 ve 2011’de ikinci, 2013’de ise üçüncü seçildi. Avrupa ulaştırma sektöründe yapılan benzer bir çalışmada İlgen, yatırımcı ilişkileri alanında 2012 ve 2014 yıllarında Avrupa ikincisi unvanını kazandı. Dünyanın en iyi faaliyet raporu olmak başta üzere internet sitesi, finansal sonuçların açıklanması gibi alanlarda birçok ödül alan ekibi yönetti. İlen Chartered Financial Analyst (CFA), SPK İleri Düzey ve Kurumsal Yönetim derecelendirme lisanslarına sahip. TÜYİD’de 2013 yılından bu yana Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan İlgen’in aynı zamanda TKYD Yönetim Kurulu üyeliği, CFA Institute ve CFA Society of İstanbul üyelikleri de bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)