BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTÜV SÜD'den 150’nci yılda tarihinin en büyük alımı----

TÜV SÜD'den 150’nci yılda tarihinin en büyük alımı

TÜV SÜD'den 150’nci yılda tarihinin en büyük alımı
06 Mayıs 2016 - 13:49 www.finansgundem.com

1866'da kurulan TÜV SÜD, 150’nci yılında kırdığı kâr ve çalışan sayısındaki rekorların yanı sıra, İspanya merkezli ATISAE’yi bünyesine katarak tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirdi

Belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetlerinde dünyanın lider hizmet sağlayıcılarından TÜV SÜD, 150’nci yılına rekorlarla başladı. Şirket, 2015 yılında gelirlerini 2,2 milyar Euro’ya; faiz ve vergi öncesi kârını ise 190 milyon Euro’ya yükseltti. Gelir ve kâr rakamlarının yanı sıra istihdam sayısında da rekor kırıldı. TÜV SÜD’de istihdam edilen kişi sayısı 24 bine çıktı. İstihdam edilenlerin yarısından fazlası şirketin merkezi olan Almanya’nın dışında yaşıyor. 1866 yılında kurulan TÜV SÜD, bir buçuk asırlık geçmişini bir de satın almayla taçlandırdı. İspanya’da kurulu ATISAE şirketinin tamamı, bu yıl TÜV SÜD bünyesinde katıldı. Sanayinin birçok dalında faaliyet gösteren ATISAE’nin yıllık geliri 80 milyon Euro düzeyinde bulunuyor.

Yıllık mali sonuçları hakkında basın toplantısı düzenleyen TÜV SÜD Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Axel Stepken, 2015 yılında da kârlı bir şekilde büyüme başarısı gösterdiklerini söyledi. Gelirlerini yüzde 8 arttırdıklarını, vergi sonrası kârın ise yüzde 9 artışla 114 milyon Euro’ya ulaştığını belirten Stepken, yaklaşık 1300 kişi istihdam eden ATISAE’nin katılmasıyla çalışan sayısında da rekor kırdıklarını hatırlattı.

ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN GÜVENLİK HİZMETLERİ

Dijitalleşme ve karşılıklı bağımlılığın ekonomideki iş yapma kültüründe egemen olmasının yanı sıra toplumsal hayatın da her aşamasında görülmesi, TÜV SÜD gibi teknik hizmet sağlayıcısı şirketler için önemli bir fırsat oluşturuyor. TÜV SÜD Yönetim Kurulu Başkanı Stepken, bu sürecin fırsat sunduğu gibi önemli tehditleri de barındırdığına dikkat çekti. TÜV SÜD tarafından geliştirilen ve ‘honeynet’ adı verilen proje, siber saldırıların ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koyuyor. Proje kapsamında Almanya’nın bir kasabasında küçük çaplı su çevrim sistemi kuruldu. Bu sistem, yazılım ve donanım sistemleri dünyanın çeşitli yerlerinde konumlandırılan taklit hesaplar üzerinden sekiz ay içinde yaklaşık 60 bin ayrı siber saldırıya uğradı. TÜV SÜD’ün bilgi sistemlerine izinsiz erişimi ve siber saldırıları engellemeye yönelik güvenlik önlemleri geliştiren kilit oyunculardan biri olduğunu ifade eden Stepken, bu doğrultuda sundukları birçok proje ve ürün olduğunu söyledi. TÜV SÜD’ün bu alandaki hizmetlerini geliştirmek amacıyla Singapur’da iki hafta önce bir merkez açtıklarını belirten Stepken, önümüzdeki üç yıl içinde bu merkeze 10 milyon dolardan fazla yatırım yapacaklarını söyledi.

GÖÇMEN GENÇLERE DESTEK

1866 yılında Almanya’nın Mannheim kentinde büyük bir buhar kazanının patlaması sonrası bu kentteki 22 sanayicinin bir araya gelmesiyle TÜV SÜD’ün temellerinin atıldığını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Stepken, aradan geçen 150 yıl içinde teknolojinin baş döndürücü bir şekilde değişmesine karşın kuruluş misyonlarının aynı kaldığını söyledi. Teknolojinin güvenli, güvenilir ve sürdürülebilir olmasını sağlarken topluma ve çevreye karşı sorumluluğun da farkında olduklarını vurgulayan Stepken, 150. yıl vesilesiyle TÜV SÜD Vakfı tarafından yürütülecek sosyal sorumluluk kampanyaları başlatacaklarını açıkladı. Projeler için 5 milyon Euro bağışlayacaklarını kaydeden Stepken, projelerden birinin göçmen çocuklarına özel eğitim desteği olduğunu ifade etti. Stepken bunun dışında toplumdaki dezavantajlı kesimlerden gençler arasından yetenekli olanları teknik eğitime teşvik edeceklerini ve küçük ve orta boy işletmeleri inovasyona yönlendirecek ödül vereceklerini açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)