BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜRSAB'da seçim heyecanı----

TÜRSAB'da seçim heyecanı

TÜRSAB'da seçim heyecanı
25 Eylül 2017 - 12:56 www.finansgundem.com

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nde (TÜRSAB) başkanlık için çalışmalar son hız devam ediyor

Turizm sektörünün en büyük meslek örgütü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nde (TÜRSAB) şu günlerde tansiyonu yüksek bir seçim heyecanı var. 2-3 Aralık'ta 23. kez seçime gidecek Birlik için başkan adayları hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sloganlar, İddialar ve vaatler havada uçuşuyor. 2015 yılında yapılan son seçimlerde mevcut Başkan Başaran Ulusoy’a karşı aday olan ama kaybeden Detur Turizm Şirketi CEO'su Firuz Bağlıkaya yeniden aday. Geçtiğimiz haziran ayında seyahat acentelerine birer mektup göndererek adaylığını duyuran Bağlıkaya, 'Değişim Hareketi' adı altında bir kampanya yürütüyor. Söylentilere göre Bağlıkaya bu İşe tam mesai zaman ayırmasının yanında ciddi miktarda bütçe de ayırmış.

Başka bir aday daha var: Haşan Erdem. Bursa merkezli Selam Tur ve İstanbul merkezli Ramses Turizmin sahibi, 'Güçlü TÜRSAB' sloganı ile kampanya yapıyor ve il iI gezerek acenteleri ziyaret ediyor. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu'nun bulunduğu 39 ile toplu ziyaretler yapmayı planlayan Erdem, en çok gezen TÜRSAB adayı olarak rekor kırmayı planlıyormuş. Başkanlık için ismi geçen bir başka turizmci de Bedir Turizm Yönetim Kurulu Üyesi, Mar Turizm Taşımacılık ve Comfort Turizm sahibi Hüseyin Kırk. Daha önce katıldığı birkaç toplantıda aday olacağını söyleyen Kırk'tan bu saate kadar henüz resmi bir adaylık açıklaması yok. Kırk'ın adaylardan birine destek vereceği de söylentiler arasında. Öte yandan önceki seçimlerde 'TÜRSAB Hepimizin' sloganı ile Ulusoy karşısında en çok oy alan Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak'ın da adaylar arasında ismi yok. Çakmak sessiz kalmayı tercih ediyormuş. Peki, mevcut Başkan Başaran Ulusoy ne yapıyor? 20 yılı aşkın süredir bu koltukta oturan Ulusoy, geçen hafta yine aday olduğunu açıkladı. "Acenteler beni bırakmıyor" diyen Ulusoy, iki dönem önce "Artık köyüne dönmek İstediğini" söylemiş ama yine aday olmuş ve kazanmıştı. Bu konu her hatırlatıldığında Ulusoy'un verdiği cevap şöyleymiş:

"Köyüme dönecektim ama muhtarlar beni bırakmadı". Bakalım bu seçimde muhtarlar ne diyecek? TÜRSAB'ın 2015 yılında yapılan son seçiminde 3 bin 783 acenta oy kullanmış, bin 688 oyla Başaran Ulusoy yeniden kazanmıştı. Ulusoy'a karşı yarışan Firuz Bağlıkaya bin 14 oy, Emin Çakmak İse bin 60 oy toplamıştı.

(Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)