BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürklerin ABD'de konut yatırımı artıyor----

Türklerin ABD'de konut yatırımı artıyor

Türklerin ABD'de konut yatırımı artıyor
12 Nisan 2017 - 17:46 www.finansgundem.com

Türkler geçtiğimiz yıl ABD'de 25 bin konut satın aldı. ABD başkanlığına gayrimenkul kökenli işadamı Trump'ın gelmesi nedeniyle bu sayının bu yıl 35-40 bini bulması bekleniyor.

ABD'de konut alan Türklerin sayısı giderek artıyor.

Nova Group Holding Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Güler yaptığı açıklamada, ABD'lilerin güven, hukuki sistem, tapu sigortası, değer artışı olan ve iyi getiri sağlayan gayrimenkul sattığını söyledi.

Türk öğrencilere ABD'de konut alması önerisinde bulunduğunu ifade eden Güler, "Türk öğrencilere ABD'de konut almalarını söylüyorum. Amerika'da konut fiyatı ortalama 50-100 bin dolar. Zaten 48 ayda 50 bin dolar kira ödüyor. Alınan konut 4 yıl sonra 100-200 bin dolar olacak. Bu parayı Türkiye'ye getirmesi sermaye olacak. Orada kalırsa da vizesine, yaşamına ve kuracağı hayata destek olacak" şeklinde konuştu.

ABD'ye belli bir zaman için giden Türk vatandaşlarının konut almasını teşvik ettiğini belirten Güler, Türklerin geçen yıl ABD'de 25 bin civarında gayrimenkul aldığını, bu yıl ise ABD'den alacağı gayrimenkul sayısının 35-40 bini bulacağını düşündüklerini kaydetti.

Güler, ABD'den Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının geçen yıl 600-800 bin olduğunu, bu ziyaretçilerden 269'una gayrimenkul satıldığını ifade ederek, ABD'de yılda ortalama 5 milyon 700 bin gayrimenkul satıldığını, ülkede en çok gayrimenkul alan yabancıların Kanada, Çin ve Brezilya'dan olduğunu bildirdi.

Yatırımcıların Türkiye'ye göre getirisinin daha kısa süreli olması nedeniyle ABD'de gayrimenkul almanın daha cazip olduğuna inandığını ifade eden Güler, yurt dışına giden beyaz yakalı, iş adamı ve öğrencilere gayrimenkul almaları konusunda destek olunması gerektiğini söyledi.

'ABD'liler, ülkelerinde daha fazla emlak yatırımı yapacak'

ABD'li gayrimenkul şirketi Heafey Group'un Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun da ABD Başkanlığı'na Donald Trump'ın gelmesinden dolayı ülkede beyaz yakalı Türk yatırımcı sayısında artış, Güney Amerikalı yatırımcı sayısında ise düşüş olduğunu kaydetti.

Zayoun, Trump yönetiminin ülkeyi içeriden büyüteceğini ifade ederek, "Trump'ın Obama'ya göre vizyonu farklı. Bu yüzden ABD'liler, ülkelerinde daha fazla emlak yatırımı yapacak. Trump, ticari bir kafaya sahip. O yüzden aldığı kararlar, iç pazarda ülkenin yararına olacak." şeklinde konuştu.

Direkt uçuşların yatırımı etkilediğini, İstanbul'dan Miami'ye direkt uçuşlar olduğunu, bunun da pazarda yeni yatırımcı doğmasını sağladığını kaydeden Zayoun, İstanbul'un, içine kapanık bir şehir olmadığını ve Miami ile özdeşleştiği için birçok Türk yatırımcısının Miami'yi tercih ettiğini söyledi.

'Türk yatırımcısı, gözünü ABD'ye dikti'

Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur ise Türklerin gayrimenkul yatırımını en çok Güney Florida'ya yaptığını bildirdi.

Yatırım boyutunun artık değiştiğini ifade eden Onur, şöyle devam etti:

"Eskiden Türkiye'den çok zengin olan yatırımcılar Miami'ye gelip yatırım yapıyordu. Şimdi artık beyaz yakalı Türkleri de görüyoruz. 500 bin-2 milyon dolar arasında parası olan Türkler, Amerika'ya yatırım yapmaya başladı. Her gün herhangi bir şirketin genel müdüründen, CFO'sundan mail alıyorum. 'Biz henüz Amerika'ya yerleşmeye hazır değiliz. Ama bir ayağımız Amerika'da olsun' diyorlar. Benim son zamanlarda sık karşılaştığım müşteriler, 'benim 300 bin dolar ila 800 bin dolar arası param var. Bunu bir yere yatırmak istiyorum' diyenlerden... Bu para bütün hayatı boyunca yaptığı birikim olduğu için Türk yatırımcılar biraz daha seçici."

Türk yatırımcısına yanlış bilgi verilemeyeceğini ifade eden Onur, Türkiye'deki bazı yatırımcıların Trump'ın gayrimenkul dünyasından gelmesinden dolayı ABD'yi içeriden güçlendireceğini düşündüğünü, bunun bir parçası olmak ve Trump'ın yapacağı atılımların yanında bulunmak istediğini kaydetti.

Onur, "Türk yatırımcısı, korkmak yerine fırsattan nasıl yararlanacağını düşünerek gözünü ABD'ye dikti." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat gelmez14 Nisan 2017 11:54

    bunlar Türk değil ,Türkiyede milleti sömüren monşer yahidi zihniyetli adamlar ülkemizde kazanıp abd gibi terörist ülkede yatırım yapam Türkiye hainleri