BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem "Türkiye'ye veto" mesajı ile Brüksel'e gidiyor----

"Türkiye'ye veto" mesajı ile Brüksel'e gidiyor

 Türkiye'ye veto mesajı ile Brüksel'e gidiyor
27 Mayıs 2014 - 17:54 www.finansgundem.com

Aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, Türkiye'ye veto mesajı için Brüksel'e gidiyor

Fransa'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini birinci sırada bitiren aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, AP'de siyasi grup kurma çalışmaları için yarın Brüksel'e gideceğini açıkladı. The Guardian'ın haberine göre Le Pen, AP'ye seçilen aynı görüşteki Yunanistan'dan Altın Şafak, Macaristan'dan Jobbik ve Bulgaristan'dan Ataka temsilcileriyle görüşmelerde bulunup, yeni siyasi grubun nasıl oluşturulacağını tartışacak. Le Pen, bununla birlikte Yunanistan ve Macaristan'daki aşırı sağ partilerle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını yineledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a seslenen Le Pen, "Millet meclisi öncelikle dağıtılmalı, çünkü artık Fransız halkını temsil etmiyorlar." açıklamasında bulundu.
Le Pen, Hollande'ın Pazar günü oylamasında hesaba katması gereken 3 önemli madde olduğunu belirtti. Le Pen'e göre en önemli gündem maddesi Avrupa Birliği ve ABD arasında serbest ticareti içeren Transatlantik Ticaret Paktı. Le Pen konuyla ilgili görüşmelerin kesilmesini talep ediyor.
İkinci madde ise Türkiye. Le Pen'e göre Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi konusunda Fransa veto hakkının arkasında durmalı.
Le pen için üçüncü önemli madde ise Alstom. "Hollande Avrupa Birliği kurallarının aksine bu stratejik kurumu kurtarabilmek için Alstom'u kamulaştırmalı." ifadesini kullandı.
Marine Le Pen'in, özellikle Belçika, Avusturya, İtalya, Hollanda ve İsveç'teki aşırı sağ partilerle işbirliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere'de yarışı önde bitiren AB karşıtı sağ parti, Le Pen ile anlaşma yapmaya sıcak bakmadığını açıklamıştı. 
AP tüzüğüne göre, siyasi grup kurmak için yedi farklı ülkeden, en az 25 parlamenterin bir araya gelmesi gerekiyor.
Fransa'da pazar günkü seçimleri, yüzde 25 oyla ilk sırada bitiren Le Pen'in partisi, Avrupa Parlamentosu'na 24 üye gönderme hakkına sahip olmuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)