BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye’ye 75 milyar dolar geldi----

Türkiye’ye 75 milyar dolar geldi

Türkiye’ye 75 milyar dolar geldi
28 Ekim 2016 - 16:53 www.finansgundem.com

Türkiye’ye son 6 yılda giriş yapan doğrudan sermayenin yüzde 70’i Avrupa ülkelerinden geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen Türkiye Yatırım Danışma Konseyi’nin Dokuzuncu Toplantısı’nda ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, Fransa, Japonya, Rusya ve Çin, Kuveyt, Katar, Malezya ve Suudi Arabistan merkezli, otomotiv, enerji, bilişim, havacılık sektörlerinde ve yatırın fonu yönetiminde öne çıkmış uluslararası sermaye gruplarının temsilcileriyle bir araya geldi. Devlerle buluşmayı Milliyet’teki köşesine taşıyan Güngör Uras, uluslararası sermayenin ilgisini rakamlarla yazdı.

Gayrimenkul önde
Son 6 yılda imalat sanayiine 18 milyar dolar, elektrik ve gaz sektörüne 11 milyar dolar, finans ve sigorta sektörüne 28 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye girişi oldu.
Gayrimenkul satın almak için ülkeye 6 yılda giren döviz ise 18 milyar doları aştı.
Son 6 yılda ülkeye doğrudan yabancı sermaye girişine Avrupa ülkeleri kaynaklı uluslararası sermaye gruplarının katkısı 45.8 milyar dolar. ABD kaynaklı doğrudan sermaye girişi 4.5 milyar dolar. Körfez ülkelerinden 3.5 milyar dolar, Azerbaycan gibi doğu komşularımızdan 3.5 milyar dolar, Asya ülkelerinden 2.8 milyar dolar doğrudan sermaye girişi oldu.
Türkiye’ye son 6 yılda giriş yapan doğrudan sermayenin yüzde 70’i aşan bölümü Avrupa ülkelerinden geldi.
Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Azerbaycan gibi komşu ülkelerden gelen doğrudan sermayeyi küçümseyemeyiz ama ihracatta olduğu gibi doğrudan yabancı sermaye girişinde de Avrupa ülkeleri bizim ekonomimiz için büyük önem taşıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)