BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den 'Halep' açıklaması----

Türkiye'den 'Halep' açıklaması

Türkiye'den 'Halep' açıklaması
16 Aralık 2016 - 10:07 www.finansgundem.com

Türkiye, Halep'te ilan edilen ateşkes ve doğu Halep'ten gerçekleştirilen tahliyeler kapsamında kentten altıncı konvoyun yola çıktığını açıkladı. Türk yetkililer, gelenlerin sayısının 8 bine yaklaştığını belirtti

Bir Türk yetkili, Doğu Halep'ten gerçekleştirilen tahliyeler kapsamında Halep'ten altıncı konvoyun yola çıktığını ve gelenlerin sayısının 8 bine yaklaştığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Şu ana kadar Doğu Halep'ten yola çıkan beş konvoyla birlikte 7,000'in üzerinde sivili tahliye etmiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

RUSYA'DAN 'HALEP' AÇIKLAMASI

Rusya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Halep'in doğusunda rejim kuşatması altındaki bölgeden son 24 saatte 6 bin 400'den fazla insanın tahliye edildiğini duyurmuştu.

Reuters'ın RIA ajansını kaynak göstererek geçtiği habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Halep'ten ayrılan 6 bin 400 kişiden 3 bininin muhalif savaşçı olduğunu belirtmişti.

Halep'te rejim ve muhalifler arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamındaki tahliye işlemlerinde, kentin kuşatma altındaki doğu mahallelerindeki binlerce kişi şehirden dışarı çıkarıldı. Otobüs ve ambulanslardan oluşan kovnoylarla Halep'in doğusundan tahliye edilen kişiler arasında; siviller, muhalif savaşçılar ve aileleri bulunuyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan son açıklamada, tahliye işlemlerinin günlerce sürebileceği ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)