BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'den güçlü büyüme beklentisi----

Türkiye'den güçlü büyüme beklentisi

Türkiye'den güçlü büyüme beklentisi
02 Şubat 2016 - 15:17 www.finansgundem.com

IMF yayınladığı raporda "İç talep Türk ekonomisinde büyümeyi yönlendirmeye devam edecek" yorumunda bulundu

IMF, geçtiğimiz yıl beklentilerden daha güçlü bir büyüme gösteren Türk ekonomisinde bu güçlü büyümenin 2016 yılında da devam etmesini beklediğini bildirdi. 

Madde IV kapsamında Türkiye için 2016 yılı gözden geçirme raporu hazırlayan IMF, Türkiye'yi ziyaret eden heyetin ön tespitlerini kamu oyu ile paylaştı. 

IMF yaptığı açıklamada, "Büyüme geçen yıl beklenenden daha güçlüydü ve cari işlemler açığı düştü. Yurt içi talebin bu yıl da, yüksek asgari ücret, düşük petrol fiyatları ve destekleyici para, maliye politikalarının etkisiyle büyümeyi yönlendirmeye devam etmesi bekleniyor.Dış finansman ihtiyaçları yüksek kalmaya devam edecek, bununla birlikte zayıf sermaye akışları rezervler üzerinde baskı yaratacak ve enflasyon hedefin üzerinde kalmaya ve artmaya devam edecek. 

Kısa vadede sıkı maliye ve para politikaların kırılganlıkların azaltılmasına yardım edebilirler. Bir uzun vadeli çözüm ise otoritelerin büyüme potansiyelini ve yurt içi tasarrufları artıracak iddialı yapısal reform ajandasında ilerleme sağlamalarını gerektirecek"ifadelerine yer verdi. 

IMF'e göre Türkiye ekonomisi 2015 yılında tahmini yüzde 3.8 büyüdü, 2016'da ise yüzde 3.5-4 aralığında büyüyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)