BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'deki o banka için şüphe var!----

Türkiye'deki o banka için şüphe var!

Türkiye'deki o banka için şüphe var!
30 Eylül 2016 - 12:57 www.finansgundem.com

Almanya'nın en büyük ikinci bankası Commerzbank'tan sonra bir kıyım haberi de Hollanda devi ING`den geldi. ING Bank, binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Tarihinin en kötü günlerini geçiren, hisseleri çakılan Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın ardından dün Commerzbank 9.600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Bu haberin yankıları sürerken, bir başka şoke eden haber de bugün Hollanda'nın en büyük bankası ING Bank'tan geldi. ING, binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Hollanda'da yayınlanan Het Financieele Dagblad gazetesi konuyla ilgili bilgi sahibi olan ve adını vermeyen kaynakların verdiği bilgiye göre Hollanda'nın en büyük bankası ING Bank'ın Pazartesi günü yatırımcılarla bir araya geldiği gün, binlerce kişiyi işten çıkaracağını açıklayacağını yazdı.

Habere göre yeniden organizasyon daha çok bankanın merkez yönetiminde gerçekleşecek. Bankanın bu yeniden organizasyon ile milyarlarca euro maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Bankanın sözcüsü Raymond Vermeulen konuyla ilgili yorum yapmadı. Bloomberg News'te yer alan habere göre bankanın toplam çalışan sayısı 52 bin civarında.

TÜRKİYE OPERASYONU İLE İLGİLİ ŞÜPHELER VAR

Gazetenin haberine göre banka Belçika, Hollanda, Almanya ve Polonya'da fırsatlar görüyor. Bununla birlikte gazetenin iddiasına göre bankanın Türkiye'deki operasyonu ile ilgili soru işaretleri bulunuyor.

Banka CEO'su Ralph Hammers ING Bank'ı daha çok Avrupa'ya odaklanan bir banka haline getirmişti. CEO Hammers rekor seviyedeki düşük faiz oranları ve sermayenin artırılması yönündeki talepler dolayısıyla karlılığın azalması nedeniyle ana pazarı dışındaki alanlarda tüketici ve kurumsal kredileri genişletme arayışı içerisinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)