BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'de iş yapmak zor mu kolay mı?----

Türkiye'de iş yapmak zor mu kolay mı?

Türkiye'de iş yapmak zor mu kolay mı?
30 Ekim 2014 - 09:07 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'nın 189 ülkedeki iş yapma kolaylığını ölçen "Doing Business 2015" endeksinde Türkiye, 55'inci oldu

Türkiye,Dünya Bankası'nın 'İş Yapma Kolaylığı' endeksinde 1 Haziran'da yapılan metot değişikliğiyle 14 sıra birden yükselerek 55'inci sıraya oturdu. En kolay iş yapılan ülke geçen yıl olduğu gibi Singapur olurken, onu Yeni Zelanda ve Hong Kong izledi.

BALKANLAR ÇIKIŞTA

Dünya Bankası'nın 189 ülkedeki araştırmasına göre, iş yapma kolaylığı endeksinin sonunda Afrika ülkeleri yer alıyor. Karadağ, Makedonya gibi Balkan ülkelerinin listedeki yükselişi öne çıktı. Listede 55'inci sırada olan Türkiye'nin altında dünyanın en yüksek kişi başı milli gelire sahip ülkelerinden biri olan Lüksemburg'un (59'uncu sırada) yer alması da dikkat çekti. En fazla iyileşme kaydeden 10 ülke Tacikistan, Benin, Togo, Fildişi Sahili, Senegal, Trinidad Tobago, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Azerbaycan, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser de raporun hazırlanmasındaki yöntemde yapılan değişiklikle geçen yıl 51'inci sırada yer alan Türkiye'nin bu yıl hafif bir gerileme ile 55'inci sıraya indiğini, ancak eski yönteme göre geçen yıl yer aldığı 69'uncu sıradan çok daha iyi bir konumda olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)