BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye-Rusya krizi o bankaya yaradı!----

Türkiye-Rusya krizi o bankaya yaradı!

Türkiye-Rusya krizi o bankaya yaradı!
04 Mayıs 2016 - 10:46 www.finansgundem.com

Rusya ve Türkiye arasındaki kopan ilişkiler Bank Pozitif Kazakistan'ın işlerini destekliyor

Eurasia Bank'ın Kazakistan'da aldığı yeni bankayı Türklerin Rusya'yla iş yaptığı bir yer haline getirme hayalleri, anlaşma imzalandıktan yalnızca bir ay sonra iki ülkenin birbiriyle konuşmamaya başlamasından sürpriz bir destek buldu.

İstanbul merkezli Bank Pozitif'ten 26,3 milyon dolara satın alınan Bank Pozitif Kazakistan da yeni sahibi Eurasia Bank JSC gibi Kazakistan'da faaliyet gösteriyor.

Bloomberg'in haberine göre, Türkiye ve Rusya'nın bozulan ticari ilişkilerine rağmen her iki ülkeyle de iş ilişkilerini sürdüren bankanın CEO'su Micheal Eggleton'a göre, kopuş sürecini yönetmek için kendilerini farklı alanlarda konumlandırmak isteyen Türk şirketlerden gelen talepte bir artış var.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında İstanbul'da Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Eggleton, "Kazakistan veya bölgedeki pek çok şirket büyük Rus bankalarıyla çalışıyordu ve siyasi gelişmelerin işlerini etkilemesinden korkuyorlardı. Artık kapımız çok daha fazla çalınmaya başladı" dedi.

YENİ MÜŞTERİLER

Bank Pozitif Kazakistan'ın müşterileri arasında Türkiye'nin en büyük silah üreticisi Aselsan ve Turkuaz Holding gibi büyük şirketler bulunuyor. İstanbul ziyareti sırasında çok sayıda görüşme yapan Eggleton, bu toplantılarda da müşterilere her iki ülkeyle de ilişkisi olduğundan ve şubelerinde Türkçe konuşan çalışanlar olduğunu anlattı.

Yıllık 30 milyar dolara kadar çıkan Türkiye ve Rusya arasındaki doğrudan ticaret, Kasım ayında Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus uçağını vurması sonrası düşüşe geçmişti.

Eggleton'a göre, Kazakistan şimdiden bu durumdan yararlanıyor.

İş adamı, Türkiye'den gelen mallar için en yakın giriş noktası durumunda bulunan Hazar limanlarından Aktau'daki tanker trafiğinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın tamamı kadar gerçekleştiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)