BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye kredi notunu kaybedebilir!----

Türkiye kredi notunu kaybedebilir!

Türkiye kredi notunu kaybedebilir!
06 Mayıs 2016 - 12:56 www.finansgundem.com

BofAML, TCMB'nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye'de risklerin arttığını savundu

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) dün yayınladığı raporda, TCMB'nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye'de risklerin arttığını savundu.

BofAML raporunda artan risklerin Türkiye'nin Moody's tarafından verilen yatırım yapılabilir düzeydeki notunu kaybetmesine neden olabileceği belirtilirken, Moody's kararından bağımsız olarak piyasanın Türkiye için daha yüksek risk primi talep edeceği belirtildi.

BofAML'den David Hauner ve diğer analistlerin kaleme aldığı raporda, TCMB'nin gecelik borç verme faizinde 50 baz puan indirim yapmasının beklendiği belirtildi. Bu indirimle birlikte ulaşılacak gecelik borç verme faizi seviyesinin, 2013'de Fed'in parasal genişlemeyi sonlandıracağına ilişkin açıklaması öncesinde çekirdek enflasyonun 25 baz puan altına kadar indirilen rekor düşük faiz seviyesinin de altında olacağı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)