BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye Kırılgan Beşli'de!----

Türkiye Kırılgan Beşli'de!

Türkiye Kırılgan Beşli'de!
06 Kasım 2017 - 12:51 www.finansgundem.com

S&P'nin son yayımladığı raporda Türkiye, Kırılgan Beşli arasında yer aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, bugün yayınladığığı "Yeni Kırılgan Beş" raporunda Türkiye yine yer aldı. S&P, "Kırılgan Beşli" olarak Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar'ı işaret etti. 
"Bizim görüşümüze göre bu ülkeler, global finansal şartlar er ya da geç sıkılaştığında en fazla risk altında olabilecek olanlar" ifadelerini kullanan S&P, diğer taratan Tayland, Çin, Rusya, Suudi 
Arabistan ve Malezya'nın en direçli, esnek ekonomiler olarak ortaya çıktıklarını savundu. 
S&P, Bernanke'nin Fed'in yakında parasay gevşeme programını sona erdirebileceği sinyalini verdiği 2013'te açıkladığ ilk "Kırılgan Beşli" raporunda Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika yer almıştı. Bu 5 ülkeninin de yüksek cari işlemler açığına ve umusal yatırımları finansa etmek için yetersiz ulusal tasarruf oranına işaret etmişti.
Geride kalan 4 yılda parasal şartalrın hala olağanüstü şekildre genişlemeci olduğunu ve bazı gelişmekte olan ekornomiler için fonlama ortamının tarihin en iyi döneminde bulunduğunu ifade eden S&P, bununla birlikte parasal sıkılaştırma tehtininin geçmişe göre çok daha somut w olduğunu vurguladı. 
S&P, Türkiye'nin orjinal "Kırılgan Beş"ten listene kalan tek üye olduğunu belirtirken, listeyi oluştururken 20 ülke arasında değerlendirme yapıldığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)