BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye ithalatında 'altın' etkisi----

Türkiye ithalatında 'altın' etkisi

Türkiye ithalatında 'altın' etkisi
28 Şubat 2018 - 15:47 www.finansgundem.com

Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde ithalatta yaşanan artışta altın ithalatındaki hızlı artışın önemli rol oynadığına dikkat çekti

Financial Times gazetesi, Türkiye'de ithalatta yaşanan son artışla ilgili yayımladığı makalede, bu artışta altın ithalatının önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ihracat ocak ayında yüzde 10,7 artarken, ithalat yüzde 38'lik hızlı bir artışla 21,5 milyar dolara ulaştı.

Financial Times'ta "Türkiye'de ithalat artarken gözler altında" başlıklı makalede, BlueBay Varlık Yönetimi şirketinden Tim Ash, ithalatta yaşanan hızlı artışla ilgili şunları söyledi:

"Altın ve değerli metallerin ithalatında devam eden büyük artışa dikkat etmek gerekiyor. Bu ürünlerin ithalatı yıldan yıla üç kat artıyor. Bugün ya daha fazla Türk çift evleniyor, ya da Türkler gelecekleri konusunda kaygılı ve altın biriktiriyorlar. Merkez Bankası da son aylarda altın rezervlerini artırıyor gibi görünüyor. Büyük ihtimalle uluslararası jeopolitik durumla ilgili bir endişe var."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)