BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye gelişmiş ülke oldu!----

Türkiye gelişmiş ülke oldu!

Türkiye gelişmiş ülke oldu!
26 Eylül 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

CIA, gelişmiş ülkeleri sıraladığı “The World Factbook” listesine Türkiye’yi de ekledi

Son yıllarda gerek büyüme oranları, gerek artan yatırım alanları ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye’nin gösterdiği başarı istihbarat örgütlerinin de gözünden kaçmadı. Amerikan Merkezî Haber Alma Teşkilatı’nın (Central İntelligence Agency-CIA) gelir, sanayi, demokrasi, tarım, çevre ve kültür gibi faktörleri göz önüne alarak hazırladığı ‘The World Factbook’ listesine Türkiye de girdi. ABD, Japonya, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın da yer aldığı listede 34 ülke bulunuyor.
Dünya ekonomilerinde dolanan kara buluta rağmen 15 çeyrektir büyüyen Türkiye’nin gösterdiği ilerleme çevresine örnek olarak gösteriliyor. Amerikan Haber Alma Teşkilatı’nın bu çerçevede hazırladığı listeyi oluştururken, ülkeleri; demografi, eğitim, kültür, hukuk, çevre, tarım, sanayi gibi alanlarda gösterdikleri gelişmelere göre değerlendirdiği ifade ediliyor. CIA, ekonomik analiz yaparken Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD-Organisation for Economic Cooperation and Development) verilerinden de yararlanıyor.
LİSTEDEKİ ÜLKELER
CIA’in son yayınladığı ‘The World Factbook’ listesinde yer alan ülkeler şöyle sıralandı: Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bermuda, Kanada, Danimarka, Faroe Adaları, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Holy See, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Monako, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, San Marino, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, ABD ve İngiltere.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)