BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye ekonomisi iyi durumda----

Türkiye ekonomisi iyi durumda

Türkiye ekonomisi iyi durumda
11 Nisan 2018 - 15:56 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ekonomisinin benzer ülkelerin hepsinden daha iyi olduğunu, ekonomideki dalgalanmaların geçici olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde ABD-Rusya restleşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım şunları söyledi:

"Türkiye'nin göstergeleri ile ilgili hiçbir sorunu yok, benzer ülkelerin hepsinden daha iyi durumda. Bir büyüme öyküsü var, sonuca da yansıyor. Türkiye büyümede kapsayıcılığı da sağladı. Bugün ABD'nin başlattığı bir ekonomik savaş var, bunu görelim, buna cevap veren ülkeler var, bu da belirsizlikleri artıran başka bir faktör. Bu sene sonunda hedefimiz iş yapma kolaylığı bakımından ilk 20 arasında yerimizi almak, bunun için yasal düzenlemeleri yaptık. Bugünlerde gelişmeleri fırsat bilerek ekonomimiz üzerinde bazı spekülasyonlar yapıldığını görüyoruz. 2017'de olduğu gibi 2018'de de büyümeyi sürdürebilir şekilde devam ettireceğiz, soğutma falan yok, aşırı ısıtma da yok, kararında büyüme devam edecek. OVP'de hedeflediğimiz büyüme oranını devam ettireceğiz, onun altına değil, üstüne çıkabiliriz. Enflasyonla mücadelede hiçbir rehavet yok. Enflasyonun yükselmemesi için alınması gereken anlık ve orta vadeli tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Faiz ve kurun konjonktürel gelişmelerle ilgili olduğunu biliyoruz, bu ayrışma tamamen küresel şartlar ve bölgedeki jeopolitik riskler nedeniylo oluyor. Bunlar geçici dalgalanmalardır, etkileri de sınırlı olacak, gereken tedbirler tabii ki alınacak. Para politikasından Merkez Bankası sorumlu, Merkez Bankası gündeme hakimdir, gerektiği zaman gerekli tedbirleri almıştır, bundan sonra da alır. Enflasyonu kontrol alma hükümetin görevi, enflasyona sebep olan unsurlar neyse, birçok ana kalemde çalışmaları ilgili bakanımızın koordinasyonunda ekk yapıyor. İstikrarın devamı herkesin menfaatine, bilinmezlik herkes için büyük bir risktir. Öngörülebilirliği artıracak tedbirlerimizi bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Türkiye'nin 2023'e kadar önünde ne yapacak, ne yapmayacak, bunların hepsini belirledik."

Dolar yine rekor kırdı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ture12 Nisan 2018 00:04

    Benzin 6 tl yi geçti usd 4 tl yi geçti euro 5 tl yi geçti yatırım yok faiz artırımı bekleniyor ekonomi 5.0?