BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Türkiye - AB ilişkileri duygusal adımlarla şekillendirilmemeli'----

'Türkiye - AB ilişkileri duygusal adımlarla şekillendirilmemeli'

'Türkiye - AB ilişkileri duygusal adımlarla şekillendirilmemeli'
08 Temmuz 2017 - 16:14 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi: "Türkiye ve AB ilişkileri böyle duygusal, subjektif ve öngörüsüz adımlarla şekillendirilmemeli" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yürütülen katılım müzakerelerinin askıya alınmasını da içeren kararına ilişkin, "Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri böyle duygusal, subjektif ve öngörüsüz adımlarla şekillendirilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylamanın sonucunun şaşırtıcı olmadığını, yine de 50 yılı aşkın süredir devam eden üyelik sürecinde böyle bir oylama ve sonuç görmenin üzücü olduğunu kaydetti.

Avrupa kurumlarından daha objektif, eleştiren ama yol da gösteren, iş birliği üretmeye müsait raporlar beklediklerini belirten Büyükekşi, şunları aktardı: "İhracatımızın yarısını Avrupa'ya yapıyoruz, yabancı yatırımlarımızın 3'te 2'si Avrupa'dan geliyor. Hem biz hem AB mevcut Gümrük Birliği'nin güncellenmesini istiyor ve bu yönde çalışma yapıyoruz. Ancak parlamentoda yapılan oylamada Gümrük Birliği müzakerelerine siyasi kriter getirilmesi kararı, hem ticaretin ruhuna aykırı hem de iki tarafın çıkarlarına ters düşmektedir. Geçtiğimiz sefer olduğu gibi parlamentoda yapılan bu oylamanın Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edilmemesini bekliyoruz. Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri böyle duygusal, subjektif ve öngörüsüz adımlarla şekillendirilmemeli.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)