BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Telekom Çinli mi oluyor?----

Türk Telekom Çinli mi oluyor?

Türk Telekom Çinli mi oluyor?
07 Şubat 2018 - 08:16 www.finansgundem.com

Borçlarını ödeyemeyen OTAŞ'ın Türk Telekom'daki paylarının satılacağı iddia edildi

Türk bankalarına olan kredi borcunu ödeyemeyen ve temerrüde düşen Türk Telekom'un hakim ortağı OTAŞ'ın elindeki paylarının Çinlilere satılacağı öne sürüldü.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre, büyük bir sorun olmazsa Türk Telekom Çinliler'in olacak.

Güngör'ün haberi şöyle:

Dün Türk Telekom ile ilgili bomba bir kulis öğrendim. Kulis dediğime bakmayın. Aslında iş epeyce ilerlemiş. Hatta sonlanmak üzere. Çok büyük bir sorun çıkmazsa şirketin yeni sahibi Çinliler oluyor...
Malum, bir süredir Türk Telekom OTAŞ kredisiyle gündeme oturmuş durumda.
Neydi bu kredi meselesi... 
Şirketin yüzde 55'ine sahip olan Hariri ailesine ait Oger Telecom'un sahip olduğu OTAŞ özelleştirmeden sonra bankalardan kredi kullanmıştı. Daha sonra bunu yapılandırmak için 20 bankadan 4 milyar 750 milyon dolar almıştı. Kredi karşılığında da Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini teminat olarak göstermişti. Hariri ailesinin işleri Lübnan'da bozulunca OTAŞ kredi taksitlerini ödeyememişti. Bankalar da krediyi yakın izlemeye alıp hukuki süreç başlatmaya karar vermişti.
Öyle görünüyor ki, OTAŞ'ın bankalarla problemi devam ederken satış görüşmeleri de hızlanmış. Bir süre önce Avusturya'dan bir firmayla da masaya oturulduğunu biliyorum.
O firmayla görüşmeler sürerken, Çin'in büyük bir teknoloji şirketi Türk Telekom'un kapısını çalmış.
Şu anda Çinli firmayla pazarlıklar son noktaya getirilmiş. Yeni ortağın adı bende kalsın.
Diyebilirsiniz ki, "Türk Telekom'un bu kadar borcu var da nasıl yabancı yatırımcıların ilgi odağında." Şöyle ki, 2017'nin 9 aylık rakamlarına bakacak olursak, şirket kârını yüzde 88 artırarak, 1 milyar 248 milyon TL'ye çıkardı. Geliri yüzde 12.5 yükselişle 13.4 milyar TL oldu. Aktif büyüklüğü 26.5 milyar TL, piyasa değeri de 5.6 milyar dolar. Anlayacağız borcu olsa da hâlâ altın yumurtlayan tavuk...
Hal böyle olunca da her şartta taliplisi çıkıyor. Dilek Güngör - Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • telemi07 Şubat 2018 09:24

    yerli ve milli telekom

  • Anlamsız07 Şubat 2018 08:53

    Vatandaş çatır çatır kdv'sini ötv'sini ödesin, devlet firmayı sattığı şirketten bu paraları alamasın... Sonra vergilere zam, köprülere zam, otoyollara zam, zama zam..

  • Yorumcu07 Şubat 2018 08:52

    Tabi 10 lira ederi olan tavuğu, borcu olduğu için 1 liraya satınca alıcı bulunuyor. Önemli olan satılması mı? Devletin, vatandaşın uğradığı zarar ne olacak?