BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk tankları Marea'dan Suriye'ye girdi----

Türk tankları Marea'dan Suriye'ye girdi

Türk tankları Marea'dan Suriye'ye girdi
22 Ekim 2016 - 19:16 www.finansgundem.com

Suriyeli muhalifler, Türk tanklarının Marea kasabası yakınlarından sınırı geçerek, Tel Rifat'a doğru ilerlediğini bildirdi.

Türkiye son günlerde Suriye'deki YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik bombardımanını yoğunlaştırdı.

DHA'nın akşamüstü saatlerinde servis ettiği habere göre, Fırat Kalkanı harekatının 60'ncı gününde, Yavuzlu Köyü'nün karşısında bulunan ve kontrolü Özgür Suriye Ordusu'na geçen Dabık'ın çevresindeki DEAŞ hedefleri karadan çok namlulu roketatarlarla, havadan ise Türk jetleriyle ateş altına alındı.

Associated Press ise bugün Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde, Marea kasabası yakınlarından Suriye sınırını geçen Türk tanklarının Tel Rifat'a doğru ilerlediğini bildirdi. Ajans, Türk tanklarınca desteklenen Suriyeli muhaliflerin bölgede YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile çatıştığını belirtti.

Daha önce de Türk tanklarının Hatay’dan Suriye’ye girerek YPG'ye karşı mevzilendiğiiddia edilmişti.

SURİYE ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye ordusundan yapılan açıklamada, "Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunması kesinlikle kabul edilemez" denildi.

Haberde, "Suriye’nin, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacağı" iddia edildi.

Suriye ordusu Perşembe akşamı yaptığı açıklamada ise Türk savaş uçaklarının Suriyehava sahasını ihlal etmesi halinde Şam rejimi tarafından düşürüleceğini öne sürmüştü. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)