BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk tahvilleri için olumsuz görüş----

Türk tahvilleri için olumsuz görüş

Türk tahvilleri için olumsuz görüş
02 Şubat 2017 - 12:03 www.finansgundem.com

HSBC'nin Türkiye tahvillerinde olumsuz görüşünü korumaya devam ettiği belirtildi

HSBC'nin Londra merkezli CEEMEA faiz stratejisi Başkanı Radoslaw Bodys, Türkiye'de enflasyonun yüzde 10'u aşabileceğini ve kredi riskinin düşük fiyatlandığını savunarak, HSBC'nin Türkiye tahvillerinde olumsuz görüşünü korumaya devam ettiğini söyledi.

Bodys, "Mevcut yüksek siyasi ve politika belirsizlikleri göz önüne alındığında, yerel faiz oranlarında kabul edilebilir bir kanaat ile işlem yapmak imkansız. Mevcut enfasyon trendine ve kredi riski primine göre düzeltildiğinde, 10 yıl vadeli Türkiye tahvillerinin getirisi gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerin ortasına denk geliyor" dedi.

Bodys, "ayrışan kredi, siyasi ve ekonomik dengeleri yakalamak" adına, Türkiye'nin 5 yıl vadeli CDS'lerini Brezilya CDS'lerine tercih ettiklerini paylaştı.

Türkiye'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 11 baz puan düşüşle yüzde 10.83'e geriledi. Türkiye tahvilleri 6 gündür yükselirken bu Nisan ayından bu yana en uzun yükseliş serisi oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)