BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı----

Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı

Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı
18 Ocak 2018 - 10:05 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2. Expo Turkey by Qatar ile Türk şirketlerinin Katar'a adeta çıkarma yaptığını belirterek, bu ülkede Türk şirketlerine ve ürünlerine hem ayrıcalık hem de ilgi olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ana partnerliğini  üstlendiği, Medya City tarafından organize edilen ve 112 Türk firmasının  katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar, Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın  açılışında konuşan Tüfenkci, Katar'a Türk şirketlerinin adeta çıkarma yaptığını  kaydederek, Katar'da Türk mallarına ve şirketlerine karşı büyük ilgi olduğunu  ifade etti. 

Tüfenkci, "Bizler de Türkiye olarak bu fırsatları iyi  değerlendirmeliyiz. Kalıcı ve sürdürülebilir iş birliğini artıracak projelere  birlikte imza atmalıyız. Burada iş yapma şeklini iyi öğrenerek kalıcı olmamız  gerekir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan iki ülke  arasındaki siyasi ilişkilerin bugün geldiği noktanın mükemmel olduğunu anlatan  Tüfenkci, bu siyasi iklimin de değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Tüfenkci, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası organizasyonu  kapsamında bu ülkede alt yapı ve üst yapı projelerinden mobilya sektörüne kadar  çok ciddi fırsatlar olduğunu vurguladı.

Katar'a ambargo uygulandığı dönemde Türkiye'nin hızlı bir şekilde  hareket ederek bu ülkeye gıda maddeleri gönderdiğini hatırlatan Tüfenkci, bunun  sürdürülebilir olmasını istediklerini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)