BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürk silahına dünyadan yoğun ilgi----

Türk silahına dünyadan yoğun ilgi

Türk silahına dünyadan yoğun ilgi
20 Mart 2016 - 13:44 www.finansgundem.com

MKEK tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76'ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep yağıyor.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi kapsamında Tekirdağ'da milli silahları gururla tanıttıklarını, en çok ilgiyi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni piyade tüfeği MPT-76 ile keskin nişancı tüfeği Bora 12'nin gördüğünü söyledi.
Seri üretime geçilen milli piyade tüfeği MPT-76'nın zorlu testleri geçerek TSK'nın envanterine girdiğini belirten Demirel, tüfeğin ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanıldığının altını çizdi.
Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya'ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Demirel, şunları kaydetti:
"Geçmişte patenti Almanlar'a ait G3'lerin üretimini de yaptık ama patent onlarda olduğu için tüfekte yapılacak bir değişiklikte onlara söylemek zorundaydık ancak MPT-76 bizim, yani milli üretim, patenti de bizde. Kullanıcı, bu silahla alakalı herhangi bir olumsuzluğa kapılırsa biz onu fabrikada anında değiştirebiliriz. Kamuoyunda 'yağmurda, çamurda da atıyor mu?' diye çok sorulur. Evet bu silah, 42 aşama testi geçti. Bir piyade tüfeğinde kriter bin mermide 8 basit hata yapmasıdır, milli gururumuz olan MPT-76 binde 3 basit hata vermiştir. Bu silah yağmurda, çamurda, karda, eğimli atışlarda kimyasal testlerden geçerek eksi 40, artı 60 dereceden atış yaptı."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)