BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-İş: Siyaseti sadece zenginler mi yapacak----

Türk-İş: Siyaseti sadece zenginler mi yapacak

Türk-İş: Siyaseti sadece zenginler mi yapacak
17 Kasım 2018 - 09:39 www.finansgundem.com

Sürpriz bir şekilde TBMM’ye gelen ve oda yöneticilerine, siyasette seçilemezse, görevlerine geri dönüş hakkı veren yasa teklifinin kapsamı Meclis’te genişletilirken, düzenleme için işçiler, “Siyaseti sadece zenginler mi yapacak” diye tepki gösterdi.

Oda ve borsa başkanlarının seçimlerde aday olup seçilememesi durumunda eski görevlerine geri dönmesi yolunu açacak teklif, TBMM’de komisyonda, önceki gün genişletilerek kabul edildi. Teklifin Sanayi Komisyonu’nda önceki gün görüşmeleri 1 saatten az sürdü. Görüşmeler kapsamında bir de önerge verildi. Verilen önergeye göre, esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları genel başkan ve başkan ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri de, aday olamaz veya seçilemezse, görevlerine geri dönebilecek. Komisyonda görüşmeleri tamamlanan teklifin gelecek hafta da TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor.

HEP Mİ PATRONLAR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise, düzenlemeye tepki gösterdi. Oda ve borsalarda görev yapanlara aday oldukları zaman kaybederlerse geri dönme hakkı verildiğini belirten Atalay şöyle devam etti: “Neden sadece belli bir kesime imtiyaz sağlanıyor. Barolar, sendikalar, STK’lar, bir sürü yer var. İlla bu ülkede siyaseti patronlar mı yapacak? Siyaset yapabilmek için zengin mi olmak gerekecek? Böyle bir tablo olamaz. Sakın yanlış anlaşılmasın ben bu saatten sonra ne belediye başkanı, ne de milletvekili olmayacağım. Bulunduğumuz yerden daha güzel bir yer var mı? Yapılan bu düzenleme ya toplumun her kesimine olsun, ya da ne odalara ne de sendikalar siyasete bulaşsın. Yani şimdi sen bir partiden aday ol, sonra geri dön, nasıl olacak bu iş? Ondan sonra sen bir partinin temsilcisi olmuş oluyorsun. Bu ülkede siyaseti çöpçü de, çiftçi de, köylü de yapsın. Herkes yapsın. İlla patronlar yapacak diye bir ayet yoktur. Tulum giymeyene işçiliği anlatırsanız, anlamaz. Çiftçilik yapmayana git mecliste çiftçiyi temsil et derseniz inanın anlamaz.”

TOBB DA KARŞI ÇIKMIŞTI

TOBB da, teklife karşı çıkmıştı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Oda-borsa-birlik başkanlığı görevimizle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiş durumda. Bu çizgi bir defa delinirse, temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi söz konusu olur ki, bundan da en fazla bizlere bu görevleri emanet eden üretici, tüccar ve sanayicilerimiz zarar görür. Bu camiada görev üstlenmek ile siyasette yer almak arasındaki kesin çizgi aynen korunmalıdır” demişti.
Hacer Boyacıoğlu / Hurriyet

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı17 Kasım 2018 22:38

    Çalışanın sendikalara güveni azaldı. Toplam sendikalı sayısı toplam işçi sayısına göre çok düşük. Var olan sendikalar da işverenin karşısında muhatap bulmak istediği sektörlerde. Kişilerde bireysel kendini kurtarma dürtüsü hakim, Sendikaların işçi hakkı yerine başka konuları gündeme getirmeleri de sorun. İş güvencesi, işçi sağlığı, iş yeri güvenliği, mesleki eğitim ve standartlar, kıdem tazminatı, işsizlik fonu yönetimi, emeklilik hakları esas konu olmalı.

  • Poho tofo17 Kasım 2018 20:19

    Doğru diyor.siyasete atılmak için istifa ediyorsa demek ki bulunduğu makama değer vermediğinden, millete hizmet için değil daha yüksek makamlara yol almak istediğindendir.katılmadığım şey, işçi biri de olsa, çiftçi biri de olsa siyasete geldiğinde bişe değişmez.çünkü o makamlara gelindiğinde insanlar bencilleşip değişir.bir sürü siyasetçi işçi-memur-çiftçi çocuğu...ama o makamlar, geldiğin yeri unutturup, değişik bi insana dönüştürüyor..yukarıda rahatsan, aşağıdakilerin derdi yüreğine dert olmaz.hem istesen de düzene karşı çıkamazsın.bu hep böyledir.