BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürk ihracatçıların 100 bin dolarlık adresi: Empire State----

Türk ihracatçıların 100 bin dolarlık adresi: Empire State

Türk ihracatçıların 100 bin dolarlık adresi: Empire State
19 Nisan 2016 - 16:19 www.finansgundem.com

Türk İhracatçılar dünya şirketlerinin ortak noktası Empire State’e taşınıyor

SUMRU KOÇAK – FINANSGUNDEM.COM

Dünya'nın ilk en yüksek binalarından biri olan ve bugün bile gökdelenler dünyasında popülaritesini yitirmeyen Empire State’in tek katını kiralamak için Türk ihracatçılar harekete geçti. New York'taki 120 katlı dev binada hali hazırda dünya çapındaki önemli şirketler bulunuyor. 30-40 metrelik ofislerin yaklaşık 1000 dolara kiracı bulduğu gökdelende, 4 bin metrekarelik bir alana yerleşmeye hazırlanan Türk iş adamlarının ayda 100 bin doları gözden çıkardıkları konuşuluyor.

Türk ihracatçıların hedefi, Empire State gökdeleninde bir Türk Ticaret Merkezi kurmak. Öncelik olarak hazır giyime ağırlık verileceğini belirten İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Empire State’in tercih edilme sebebi olarak gökdelenin imaj açısında güçlü olmasını gösterdi. Tanrıverdi, "Binanın 14'üncü katını kiralayacağız. Burası 4 bin metrekareye yakın bir alana sahip. Bunun ortalama bin metrekaresinde hazır giyim ihracatçıları olarak biz yer alacağız. İlk etapta 20 şirket olarak gideceğiz. Her şey yolunda giderse merkezin eylül ayında açılması muhtemel" dedi.

Devlet, Empire State girişimleri için Türk ihracatçıları destekliyor

Türk Ticaret Merkezleri, ihracatçılara kira açısından oldukça büyük bir avantaj sunuyor. Tanrıverdi, ihracatçı firmaların Empire State gibi bir binada 30-40 metrekarelik bir yer kiralamasının zor olduğunu belirterek, "Firmalar bizimle birlikte hareket ederse bu metrekarelerde yer kiralayabiliyorlar. Üstelik devlet de bu tür girişimleri destekliyor. Firmalar 30-50 metrekarelik bir yer için 500-1.000 dolarlık kira ödüyor" dedi. Böylelikle Türk ihracatçıları hem global şirketlere komşu olacak hem de Amerika piyasasında kendini daha çok kanıtlayacak.

2011 yılından beri Türk Hava Yolları Empire State’in 75. katında

Geçtiğimiz senelerde, Türk Hava Yolları Empire State binasının 75.katında 550 metrekarelik bir ofis kiraladı. New York'a olan uçuşların fazlalaşması nedeniyle THY'nin böyle bir karar aldığı belirtilmişti.

Türk Hava Yolları’nın komşuları arasında Air China ve Lufthansa bulunmakta. Aynı zamanda diğer kiracıları arasında İnsan Hakları İzleme Örgütü ile İtalyan Hava yolu şirketi Alitalia da yer alıyor. 120 kata sahip olan bina birçok ünlü şirketlere de ev sahipliği yapmakta.

Dev gökdelen adeta küçük bir şehir

1 Mayıs 1931 yılında dünyanın en yüksek bina özelliği unvanını alan Empire State, o senelerde Chrysler Building'in şanını da elinden aldı. Büyük Buhran yıllarında bu gösterişli yapı bir süre boş kaldı ve binanın vergi giderlerini manzara izleyen kişiler sayesinde karşılandı. 11 Eylül saldırılarında World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) nam-ı diğer ikiz kulelerin yıkılmasıyla Empire State eski popülerliğine kavuşarak iş dünyasının kalbi olmaya devam etti. Gökdelenin özellikleri sıralanacak olursa; yüksekliği antenleri ile birlikte 443,2m. 1960 yılında tepeye yerleştirilen güçlü bir fener sayesinde bina 160 km uzaktan görülebilmektedir. Yaklaşık 5600 km telefon kablosu ve 760 km elektrik hattıyla çevrilidir.1100'den fazla tuvalet ve 74 asansör bulunmaktadır. Empire State içerisindeki global şirketlerin yanı sıra, kendine özgü bir kampuse sahiptir. Adeta ufak bir şehiri içinde barındıran lüks binada fitness merkezleri, grill ve barlar, lüks restorantlarda mevcut. Gökdelenin metro,otobüs ve havaalanına yakınlığı sebebiyle de iş adamlarını cezbetmekte. Empire State'i bugüne kadar 117 milyon kişi ziyaret etmiştir.3 metre korkuluk yapılsa da intihar vakaları önlenemedi yaklaşık 35 kişinin ölümüne neden oldu. Empire State aynı zamanda birden fazla film senaryosuna da konu olarak kendinden söz ettirmeyi her alanda başarıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)