BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk hükümeti cari ekonomik modelini yeniden düşünmez----

Türk hükümeti cari ekonomik modelini yeniden düşünmez

Türk hükümeti cari ekonomik modelini yeniden düşünmez
27 Eylül 2016 - 14:52 www.finansgundem.com

Hükümet, not indirimine yanıt olarak makro ihtiyati tedbirleri daha da gevşetecek ve parasal gevşeme sürecek

Sidar Global Advisors, Moodys'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesine rağmen Türk hükümetinin cari ekonomik modeline odaklanmaya devam edeceğini öngördü.

SGA yayınladığı raporda, "Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu kaybetmesine rağmen hükümet ve ekonomi yönetimi kısa vadeli tüketimin ateşlediği büyümeyi temel alan cari ekonomik modeli yeniden
düşünmüyeceklerdir.

Hükümet, not indirimine yanıt olarak makro ihtiyati tedbirleri daha da gevşetecek ve parasal gevşeme sürecek. Odak noktası kısa vadeli büyüme olacak. Ancak bu durum tam bir mali gevşemeyle sonuçlanmaz.

Türk bankaları dış kredilerin maliyetlerinde artışın ve hükümetin tüketici kredisi kriterlerinin gevşetilmesi yönündeki siyasi baskısının devam etmesinden oluşan çifte baskıyla karşı karşıya. Uygulanan politikaların tam ekonomik etkisi uzun vadede ortaya çıkacak, ancak not indirimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir referandum veya erken seçim yoluyla yönetimsel yetkilerini artırma istediğini engelleyecek" değerlendirmelerine yer verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)