BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank ile TEB'den büyük işbirliği----

Türk Eximbank ile TEB'den büyük işbirliği

Türk Eximbank ile TEB'den büyük işbirliği
20 Haziran 2018 - 11:34 www.finansgundem.com

Türk Eximbank garantisiyle ihracatçılara 200 milyon dolar işletme sermayesi desteği verilecek

Türk Eximbank ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında, Eximbank garantisi ile ihracatçılara finansman sağlanmasına yönelik bir Protokol imzalandı. Protokol’ün imza töreninde Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım açıklamasında şunları söyledi:

“Türk Eximbank ihracatı destekleme misyonu çerçevesinde ihracatçılarımıza sağladığı finansman desteklerini artırmak için yoğun bir gayret içerisindedir. 2018 yılına hızlı bir giriş yapan Eximbank yılın ilk 4 ayında sunduğu nakdi kredi ve sigorta desteğini geçen yılın aynı dönemine göre %21,4 oranında arttırarak 13,2 milyar dolara yükseltmiştir. Dünyada korumacı eğilimlerin yükselişte olduğu bir dönemde, sağladığı finansman desteğini çeşitlendirerek artırmak amacıyla Türk Eximbank yeni uygulamalarını büyük bir hızla yürürlüğe almaktadır.

Bu garanti programı piyasadaki teminat mektubu maliyetlerinden daha düşük maliyetli olacak.
Eximbank olarak bundan böyle doğrudan kullandırdığımız kredilere ilaveten bankalara vereceğimiz garantiler sayesinde bankacılık sektörünün ihracatçılarımıza daha fazla kaynak sağlamasına imkan tanımayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, İşletme Sermayesi Garantisi Programını uygulamaya alıyoruz. Bu Programla ihracatçı firmalarımızın, işletme sermayesi ihtiyacının daha rahat karşılaması ile banka limit imkanlarının artırılması ve kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

Ayrıca, söz konusu garantinin Eximbank tarafından daha uygun maliyetlerle sağlanacak olması da ihracatçılarımız için önemli bir avantajdır.
Bu çerçevede, bugün Türk Eximbank ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan Protokol ile ihracatçılarımızın sevk öncesi dönemde ihracat işlemlerine ilişkin ihtiyaç duydukları işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması için TEB’den temin edecekleri nakdi kredilere Türk Eximbank olarak biz garanti vereceğiz.

Program kapsamında her firma için azami 2 milyon ABD doları olmak üzere toplamda 200 Milyon ABD doları tutarında bir kredi imkanı getiriyoruz. Kredilerin azami vadesi 1 yıl olacak. Kullandırılacak her bir kredi için Türk Eximbank azami %50 oranında garanti sağlayacaktır.

Ayrıca, ihracatçı KOBİ’lerimizin bankacılık sektöründen daha fazla kredi temin etmesini ve kredi imkanlarından yeterince yararlanamayan KOBİ’lerin sisteme dahil edilmesini sağlamak amacıyla İşletme Sermayesi Garantisi Programı ile ağırlıklı olarak KOBİ’lerimiz destekleyeceğiz.
Protokolün detayları üzerinde iki banka birlikte çalışmakta olup, uygulamaya Temmuz ayında başlanması planlanmaktadır. Eximbank ve TEB arasındaki bu işbirliği pilot bir uygulama olup, başarılı sonuçlara imza atılması halinde önümüzdeki yıllarda başka bankalarla da benzer işbirliklerine gidilmesi planlanmaktadır.

Böylece, 2018 yılında 500 milyon dolarlık finansman imkanı yaratmayı, 2019 yılında da bunu yurtiçinde ve yurtdışında vereceği garantilerle 1 milyar dolara yükseltmeyi planlıyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)