BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları için 160 milyar dolarlık tehlike!----

Türk bankaları için 160 milyar dolarlık tehlike!

Türk bankaları için 160 milyar dolarlık tehlike!
25 Haziran 2016 - 13:43 www.finansgundem.com

Bloomberg Intelligence analisti Tomasz Noetzel, "Sermaye akımlarında görülebilecek herhangi bir duraksama kredi arzına darbe vurabileceğini ve ekonomik büyümeyi tehdit edebileceğini söyledi

Brexit kararının ardından Türkiye'ye sermaye girişlerinde görülmesi beklenen azalma bankların borçları açısından da büyük tehlike oluşturuyor. Bloomberg News'in haberine göre, Bloomberg Intelligence analisti Tomasz Noetzel'e göre İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılık kararı sonrası yatırımcıların risk iştahında oluşacak azalmayla daha riskli görülen gelişmekte olan ülkelere olan ilginin azalmasına sebep olacaktır.

TÜRKİYE İÇİN HAYATİ ANLAM TAŞIYOR!

Bu da Türkiye gibi cari açığı yüksek ülkeler için hayati bir anlam taşıyor.

160 MİLYAR DOLARLIK BORÇ...

Noetzel, ülkenin 2010-2015 yılları arasında yıllık yüzde 20'nin üzerinde seyreden kredi büyüme hızının büyük oranda dış borçlarla finanse edildiğine dikkat çekiyor. Bu dönemde dış borçlar yaklaşık 160 milyar dolarla toplam borçların yüzde 25'ine ulaşmış durumda.

Noetzel, "Sermaye akımlarında görülebilecek herhangi bir duraksama kredi arzına darbe vurabilir ve ekonomik büyümeyi tehdit edebilir" dedi. Analist bu durumda en çok etkilenecek bankaların Türkiye'nin en büyük üç bankası olan İş Bankası, Garanti ve Akbank olabileceğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)