BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk Akımı ile ilgili önemli gelişme----

Türk Akımı ile ilgili önemli gelişme

Türk Akımı ile ilgili önemli gelişme
31 Ağustos 2016 - 17:54 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Berat Albayrak bugün İstanbul'da bir araya geldiği Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Alexei Miller ile ikili ve bölgesel enerji işbirliği konularını ele aldı

Enerji Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Albayrak ile Miller arasında gerçekleştirilen görüşmede Rusya'nın doğalgazını Karadeniz altından ve Türkiye topraklarından Avrupa'ya taşımak istediği Türk Akımı Projesi, iki ülke arasında gaz konusundaki tahkim sorununun çözümünün yanı sıra bölgesel enerji işbirliği konuları ele alındı.

Bir Rus uçağının Suriye sınırında geçen yıl düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler zarar görürken, Türk Akımı Projesi'nin geleceği belirsizliğe girmişti.

Bunun yanı sıra Türkiye, Gazprom'un daha önce sağlanan yüzde 10.25'lik doğalgaz indirimini fiyatlara yansıtmaması nedeniyle geçen yıl sonlarına doğru uluslararası tahkime gitmişti.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Albayrak ile Miller'ın görüşmesinin ardından BOTAŞ ve Gazprom yetkilileri heyetlerarası görüşmelere başladı.

Söz konusu toplantıya Türkiye'den BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ile iki şirketin üst düzey yetkilileri katılıyor.

Bugünkü görüşmenin ardından Gazprom heyetinin Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)