BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTunçmatik'e Globalturk Capital danışmanlık yaptı----

Tunçmatik'e Globalturk Capital danışmanlık yaptı

Tunçmatik'e Globalturk Capital danışmanlık yaptı
16 Haziran 2017 - 15:00 www.finansgundem.com

Globalturk Capital, Tunçmatik’e Güneş Enerjisi Projeleri için proje finansmanı temin etmesinde danışmanlık hizmeti verdi

Globalturk Capital, Tunçmatik'in 73 MW'ı aşkın güneş enerjisi projesi için proje finansmanı sağlanmasında finansal danışmanlığını yaptı. Aktifbank, sözkonusu projeler için 70 milyon ABD Doları proje finansman kredisi sağladı. Bu işlem bugüne kadar Türkiye’de güneş enerjisi projeleri için tek seferde sağlanan en büyük proje finansman kredisi oldu.
Tunçmatik, sektörün en önde gelen proje geliştiricilerinden, EPC yüklenicisi, güneş enerjisi santrali işletmecisi ve fotovoltaik güneş enerjisi üretiminde 10 yıllık uzmanlık ve tecrübe sahibi olarak Türkiye’nin güneş enerjisi konusundaki en önde gelen firma olarak öne çıkıyor.
Tunçmatik, sektörün en başarılı temsilcilerinden olan, girişimci ve güneş enerjisi konusuna en çok değer veren Mehmet Özer tarafından faaliyete geçirildi.
2014 yılından bu yana, şirket, müşterileri için 20 MW'tan fazla güneş enerjisi santrali kurmuş olup bu tür tesislerin haklarının nasıl edinileceğini, inşa edileceğini, sürdürüleceğini ve çalıştıracağı hakkında eşsiz bir bilgi birikimi sağlamış, ayrıca kendi portföyü için farklı destinasyonlarda 10MW'lık tesis kurdu. Şirket, Aktifbank tarafından temin edilen fonlarla önümüzdeki 6 ay içinde 73MW PV güneş enerjisi santrali inşa etmeyi planlıyor.

Globalturk Capital Yönetici Ortağı Barış Öney: “Tunçmatik çok değer verdiğimiz bir müşterimiz. Güneş enerjisi finansman modelinin kurgulanması, oluşturulması, alternatif senaryo analizleri, banka ve yatırımcı görüşmeleri gibi her tür konuda kendilerine gece gündüz destek olduk ve çok gayret gösterdik. Bugün bizim için de bu projelerin finansmanının sağlanmasını görmek çok gurur verici.” dedi.

Globalturk Capital 2015 yılında Otosima'da PVL, 2014 yılında Sistem 9 Medya'da NBK Capital (Özel Sermaye Fonu) yatırımlarında ve 2012 yılında Tempo Çağrı Merkezi için Japonya’nın en büyük holdinglerinden Mitsui’nin sağlamış olduğu büyüme sermayesi ile yatırım yapılmasında kilit rol oynadı. Globalturk Capital, Türkiye’de ve yurtdışında kurumsallaşma, iş yapılandırması, proje finansmanı, özel sermaye fonlarından Türk şirketler için sermaye artırımı, yabancı şirketlerin birleşme ve hisse satışı ile şirketleri sıfırdan kurarak Türk pazarına girmesi ve Türk şirketlerinin yurt dışına açılması konusunda birçok projede görev yapmıştır. Globalturk Capital, birçok şirkete benzer hizmetler sunmaya devam ediyor.

Globalturk Capital Yönetici Ortağı Barış Öney “Bu tür sonuçları elde etmek için böylesi enerji projeleri işlemlerinin her aşamasında sayısız uygulanabilir ve esnek senaryo analizi ve kalıcılığı olan finansal modellemeye odaklanarak gece gündüz en kapsamlı şekilde çalışmak büyük önem arz etmektedir. Her biri küçük ama kilit noktalarda önem taşıyan hususlar için strateji belirlemek, sürecin dönüm noktalarında fark yaratmaktadır." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)