BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTüm banka müşterileri aynı platformda buluşuyor----

Tüm banka müşterileri aynı platformda buluşuyor

Tüm banka müşterileri aynı platformda buluşuyor
08 Mayıs 2017 - 12:48 www.finansgundem.com

Maximum Mobil, sunduğu çözüm ve avantajlarla farklı bir alışveriş deneyimi yaratmayı hedefliyor

Banka ve kredi kartı kullanımının kabul görmesi, akıllı telefon penetrasyonunun hızla artması bankaları bu alana yatırım yapmaya yönlendirdi. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla Türkiye’de birçok ilke imza atan İş Bankası’nın yeni uygulaması Maximum Mobil de bu alandaki projelerden biri...

İş Bankası’nda hesabı olsun olmasın tüm bankaların müşterileri için geliştirilen bu uygulamayla birçok ödeme daha kolay ve güvenli şekilde yapılabiliyor. İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak ile Maximum Mobil’in özellikleri ve sunduğu avantajları konuştuk...

Maximum Mobil uygulaması üzerinden İş Bankası ve diğer kuruluşların kartlarıyla hangi ödemeler, işlemler yapılabiliyor? Bu kapsamda, varsa Maximum Mobil’i benzer uygulamalardan ayıran özellikleri belirtebilir misiniz?

Maximum Mobil uygulaması, ekosistem bakış açısıyla tasarlandığı için uçtan uca dijitalleşmiş bir satın alma deneyimi sunuyor. Uygulama üzerinden hem İş Bankası ve hem de diğer bankaların müşterileri; Cinemaximum bileti alımı, fatura ödemeleri ve “Öde Geç” ile Petrol Ofisi istasyonlarından akaryakıt alımı işlemlerini kolayca yapabiliyor. Bankamız kartlarımızla bu işlemlere ek olarak, QR ile ödeme ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda mobil temassız ödeme imkânı da bulunuyor. Ayrıca, Maximum Mobil kullanıcıları, İş Bankası kartlarına ilişkin detaylı bilgilere uygulama üzerinden anında erişebilirken, kartlarını kolay ve hızlı bir şekilde yönetebiliyor.
Maximum Mobil uygulamasının benzer uygulamalara kıyasla öne çıkan özelliklerinden ilki; bir banka uygulaması olmasına rağmen tüm banka kredi kartlarının eklenebilmesi ve tüm Banka kredi kartlarıyla ödeme yapılabilmesi. İkinci olarak ise Maximum Mobil, bir kredi kartı uygulaması olmaktan öte, işbirliği yapılan firmalarla kullanıcıların günlük hayatına temas ederek Cinemaximum, Petrol Ofisi ve eklenecek yeni paydaşlarla katma değerli bir hizmet ekosistemi sunması.
Bunun yanı sıra Maximum Mobil, “Anında Kart Kullanımı” özelliğiyle de rakiplerinden ayrışıyor. Kullanıcılar, fiziki kartın teslimini beklemeden uygulama üzerinden başvurusu onaylanan kartlarını, bankamızdaki bilgi ve belgelerinin yeterli olması halinde anında kullanmaya başlayabiliyor.
Uygulama, kart bilgilerinin görüntülenmesi, limit artışı, internet işlemlerine açma/kapama, kartı geçici süreli kullanıma kapama/açma, işlem taksitlendirme, taksitli nakit avans kullanma gibi konularda yönetimin aracısız ve basit bir şekilde kart kullanıcısı tarafından yapılabilmesini de sağlıyor.

Kart kullanıcılarının hala en büyük kaygısı güvenlik. Maximum Mobil’de ödeme güvenliğiyle ilgili nasıl bir şifreleme teknolojisi ve yöntemi kullanılıyor?

Bu konuya da azami özen gösterdik. Maximum Mobil’e ilk girişte, aktivasyon işlemi sırasında kullanıcıların doğrulaması yapılarak kayıt oluşturuluyor. Kayıt işlemi sırasında müşterimiz ya da kullanıcı ile cihaz eşleştirmesi yapılıyor, sonrasında da her girişte kayıt esnasında belirlenen şifre ve cihaz doğrulama metodu ile Maximum Mobil’e giriş yapmak mümkün oluyor. Son olarak, finansal işlemlerde tüm bankalara ait kartlar için üç boyutlu güvenlik sistemiyle işlem yapılabiliyor. Bu yönüyle güvenlikten ödün vermeden, kullanıcılara hızlı ve kolay bir deneyim sunuluyor.

Türkiye’de son yıllarda temassız kart kullanımı artıyor. Sizin uygulamanızın temassız işlemlerde limit uygulaması nasıl işliyor? İş Bankası müşterileri kendilerine özel limit belirleyebiliyor mu?

Uygulamamız temassız işlem yapmak için de son derece elverişli bir altyapıya sahip. İş Bankası kartı olan müşterilerin mobil temassız işlem yapabildiği Maximum Mobil uygulamasında, kullanıcı tarafından mobil temassız özellik kullanıma açılırken, ilgili kredi kartı için en fazla aylık 1.000 TL olmak üzere işlem limiti belirleniyor. Bu limit kullanıcılar tarafından istenildiğinde güncellenebiliyor. Bankamatik kartları için ise günlük mobil temassız işlem limiti 200 TL olarak belirlendi.

Bankamatik kartlarıyla da temassız ödeme yapma özelliği var mı?

Maximum Mobil üzerinden İş Bankası kart hamilleri, tüm Bankamatik ve kredi kartlarıyla mobil temassız işlem deneyiminden faydalanabiliyor. Müşterilerimizin elinde bulunan Bankamatik kartlarıyla kartın temassız özelliği olsun ya da olmasın mobil temassız işlem yapılabiliyor.

Maximum Mobil ile ödeme yapabilmek için mutlaka aktif bir internet bağlantısı olması zorunluluğu var mı?

Maximum Mobil uygulamasına kayıt olunması, giriş yapılabilmesi ve mobil temassız özelliğinin ilk defa açılması sırasında da aktif bir internet bağlantısının bulunması gerekiyor. Ancak mobil temassız özelliği aktifleştirildikten sonra temassız POS cihazlarında, tıpkı fiziki temassız kartlarını kullanır gibi işlem yapmak mümkün. Mobil temassız işlem anında kartın aktif internet bağlantısının olmasına ise ihtiyaç bulunmuyor.

Maximum Mobil’de karekod (QR) ile ödeme nasıl yapılıyor? Bu uygulamanın özelliklerinden, avantajlarından bahsedebilir misiniz?

QR ile ödeme özelliği bulunan İş Bankası POS cihazlarında, iOS veya Android işletim sistemine sahip Maximum Mobil yüklü tüm cihazlarda QR ile temassız ödeme yapılabiliyor. Kullanıcının QR ödeme yapacağı bilgisini işyerine söylemesi sonrasında, Maximum Mobil’i açarak ödemeler menüsünden QR ödeme alanını seçmesi ve sonrasında açılan kameraya POS cihazında işyeri tarafından üretilen QR kodu okutması yeterli. Bununla birlikte kullanımı kolay bir yöntem olan QR ile afişten, dergiden, internetten alışverişlerde de ödeme yapmak mümkün.

QR ile ödeme Türkiye’de yeteri kadar yaygın değim. Ancak işlem akışının kolay olması ve hem işyerleri açısından hem de kullanıcılar açısından cihaz bağımlılığının görece daha az olmasından dolayı dünyada benzer uygulamalar tarafından tercih edilen bir yöntem. Ayrıca iOS kullanıcılarının mobil temassız ödeme özelliğini hâlihazırda kullanamaması nedeniyle, QR ile ödeme özelliği önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Sahip olduğu görüntü işleme teknolojisi sayesinde, Cinemaximum salonlarındaki filmlerin afişlerinden ilgili filmin detaylarına erişme imkânı sağlayan Maximum Mobil uygulaması, bu özelliğiyle afiş gibi fiziki ortamlardan işyerlerinin internet sayfalarına da erişme veya anlaşma yapılması halinde doğrudan sipariş verme imkânı da sunuyor.

Maximum Mobil ile İş Bankası müşterilerinin hayatına giren “Anında Fatura Ödeme” uygulamasının özellikleri nelerdir? Diğer ödemelere oranla avantajları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Maximum Mobil kullanıcıları, Türkiye genelinde 75 anlaşmalı kurumun faturasını tüm bankaların kartlarıyla anında ödeyebiliyor. Kredi kartından ödeme imkânı ve 7/24 fatura ödeme yapılabilmesi sayesinde kullanıcıların kolayca ödeme yapması sağlanıyor.


SAHTECİLİĞE KARŞI ÖDEME ALIŞKANLIKLARI İZLENİYOR

Peki ödeme güvenliği açısından mobil, temassız gibi yeni nesil ödeme yöntemleri ile klasik kartlı ödemeler arasında fark var mı? Fraud (sahtekârlık) ile mücadele konusunda ne gibi yenilikler gündeme gelebilir? İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak, bu sorularımızı da şöyle yanıtlıyor:

“Temassız ödemeler için kullanıcılara çipli kartların sahip olduğu güvenlik imkânları sağlanıyor. Temassız ödemelerde adet ve tutarın parametrik yönetildiği küçük tutarlı ve az sayıda şifresiz işlem yapılabiliyor. Bu sayede hem hız ve müşteri memnuniyeti artıyor hem de yüksek tutarlı işlemlerde şifreyle güvenlik sağlanmış oluyor. Kullanıcıların, daha hızlı ve pratik bir şekilde alışveriş yaparken ödeme sistemlerine güven duyarak işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, kullanıcıların harcama alışkanlıklarına göre güvenlik ekiplerimizce risk izlemesi yapılıyor ve tüm teknolojik gelişmeler de yakından takip edilerek gerekli önlemler alınıyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)